Barion Pixel A leggyakoribb kifejezések mögött: apartman, stúdió, többszobás, hotel – Coloré

A leggyakoribb kifejezések mögött: apartman, stúdió, többszobás, hotel

2020. 11. 24.

Noha a szabadon utazgatásra még várni kell a járványhelyzet csillapodásáig, ugyanakkor a szakzsargonból nem árt felkészülni, ha végre zöld utat kapnak az országhatárt átlépő kiruccanások. A foglalás során találkozni olyan kifejezésekkel, amelyekről bizonyosan van elképzelésünk, ám lehet, hogy az nem egyezik azzal, amit valójában takar. Hogy ne a szálláshelyen szembesüljük a félreértéssel, összegyűjtöttük a leggyakoribb kifejezéseket, amit a foglaláskor találkozni lehet.

Bizonyos szakterminológiák az olcsóbb, míg mások a drágább árfekvésű szállások esetén bukkannak elő gyakrabban. Jelentésük valós tartalmának ismeretét ne befolyásolja az, hogy egyiket vagy másikat részesítjük előnyben, hiszen sosem lehet tudni, mit hoz a sors.

Nem kell megrettenni a stúdió apartman neve láttán, ahogy az apartman hotel kifejezés sem szükségszerű, hogy kétes érzéseket váltson ki. A tökéletes pihenés és a jól megválasztott szálláshely érdekében pedig merüljünk alá az idegenforgalmi szakterminológia sűrűjében.

U17 kifejezesek

Stúdió, apartmanszálló, hotel

A sort érdemes magával az apartman kifejezéssel kezdeni. Az apartman nem más, mint egy teljesen felszerelt, igényesen berendezett lakás. Főzésre, pihenésre, feltöltődésre kiváló, ráadásként sok esetben olcsóbb bérelni egy apartmant, mint egy hotelszobát.

Persze az apartmannak is vannak válfajai. A mostanában igen kelendő stúdió apartmanokról azt kell tudni, hogy ezek kis alapterületű leginkább egy garzonlakás méreteivel hasonlatos lakások, házak. A stúdió apartmanok esetében a nappali, a konyha és bizonyos esetekben még a háló is egy légtérben van. A fürdő természetesen szeparált.

többszobás apartman ezzel szemben tágasabb, különálló nappali, étkező, háló, konyha és előtér tartozik hozzá. Ahogy nevében is benne van, több szoba található a szálláshelyen, így ideális lehet családok vagy baráti társaságok számára.

Kakukktojásnak tűnhet kétes értelmű neve miatt az apartman hotel, amiben a várakozással ellentétben nem klasszikus hotelszobák kaptak helyet. Azapartman hotelekben több, különálló apartman található, változó alapterületekkel. De akkor, miért a hotel titulus? Az e típusú apartmanok esetén – az apartman minden előnye mellett – a szállodákból már jól ismert szolgáltatásokat is igénybe lehet venni.

Ezen kívül a teljes képhez hozzátartoznak az apartmanszállodák is, amelyek a kereskedelmi szálláshelyek azon csoportjába tartoznak, ahol a laksok, házak több mint 80 százaléka berendezett illetve felszerelt háló‑ és nappali szobával, konyhával rendelkező lakóegységben található, megfelel a garniszálloda felépítésére előírt követelményeknek azzal az eltéréssel, hogy a kétszeres alapterületű szobaegységek méretébe az erkély és a terasz alapterülete is beleszámít, és legalább 11 szobaegységgel rendelkezik.

A fentiek tükrében, valószínűleg könnyebb lesz a szállásfoglalás is. Belföldön, és az országhatáron túl is találhatók igazán jó felszereltségű apartmanok, pénztárcabarát áron. Így, ha költséghatékonyan üdülnél, de színvonalas helyen, akkor az apartman a neked való.

Forrás: Pixabay.com

0 /eletmod/utazas/a-leggyakoribb-kifejezesek-mogott-apartman-studio-tobbszobas-hotel/