Barion Pixel 3 kevésbé ismert strand, ahol eltöltheted a hétvégét – Coloré

3 kevésbé ismert strand, ahol eltöltheted a hétvégét

2021. 06. 23.

Ebben a hatalmas hőségben csak strandolni van kedve az embernek.

Ahogy a hőmérő átlépi azt a bizonyos 30 fokot, azzal egyidőben sokaknál egyből előtör a vágy, hogy semmi mást ne csináljanak, csak üljenek a parton a kezükben egy jéghideg üdítővel, és élvezzék, hogy itt a nyár. Aztán jön a felismerés, hogy ezzel nincsenek egyedül – a többiek is heringek módjára fekszenek a strandon, annyira sokan, hogy egy törölközőt sem lehet már leteríteni.

Ha ezt a helyzetet el akarod kerülni, muszáj kevésbé népszerű vagy nem annyira ismert vízparti helyet keresni, ahol eltöltheted a napodat. Épp ezért összeszedtünk három olyan strandot egy mini listára, amivel tutira nem lőhetsz mellé.

D-Beach Domonyvölgy

Domonyvölgyben nem csak fantasztikus quadozó pályákat találhatsz, de egy olyan strandot is, ahol úgy érezheted magad, mintha külföldön járnál. Hosszan elterülő homokos parton napozhatsz, pihenhetsz, és ha épp sportolni támad kedved, strandröplabdázhatsz is, hiszen a pálya adott.

Budapesttől nagyjából 40 kilométert kell utaznod, de abszolút megéri, hiszen nyugis a part, a homokos talajt kedvelőknek száz százalékosan ideális. Egyelőre még nem annyira ismert, így simán találhatsz szabad helyet, és az ételkínálat is jó.

Domonyvölgy D-Beach strand
Kép forrása: Facebook

Budapest, Hotel Tiliana

Ha egy klasszikus medencés strandélményre vágysz, nem is kell kitenned a lábadat Budapestről, ha a fővárosban élsz; ha pedig vidéken, akkor érdemes megközelítened a Hotel Tiliana strandját. Erdős, árnyas, hangulatos közegben található a Hárshegyi úton, ahová jegyváltással bárki bemehet egész napra, nem csak a hotel szállóvendégei. Különlegessége, hogy nem is nagyon kell árnyékot keresned, hiszen hatalmas fák övezik az egész helyszínt, emiatt a levegő is jó minőségű. Strandolás közben, ehetsz, ihatsz, koktélozhatsz, és még zene is szól.

hotel tiliana strand
Kép forrása: Facebook

Erdőbényei tó

Tokaj-Hegyalján található a kevés lakosú, csodaszép falu, Erdőbénye. Olyan, mint Olaszország tavai, kisebb hegyekkel van körbevéve, tiszta a víz, és elképesztően hangulatos. Plusz pont, hogy a tájon az ország egyik legjobb szőlője terem, épp ezért strandolás előtt, után vagy közben finom tokaji borokat kóstolhatsz.

Ha a vadregényes strandolási lehetőségek sem állnak tőled távol, csobbanj egyet az erdőbényei tóban, aminek garantáltan hűvös lesz a vize, nem mellesleg az Instragram feeded is örülni fog az ott készült képeknek.

erdőbénye tó strand
Kép forrása: Instagram

Borítókép forrása: Freepik