3 hazai hely, amit mindenképp érdemes megnézned februárban

Fantasztikus helyeket találhatsz Magyarországon.

A téli időjárás még tart, és egyelőre repülőre sem szállhatsz, de ez nem kell, hogy elvegye a kedvedet az utazástól. Magyarországon fantasztikus helyeket fedezhetsz fel, ráadásul létezik néhány olyan eldugottabb gyöngyszem, amit egyelőre a turisták nem fedeztek fel maguknak annyira, mint a jól ismert, közkedvelt hétvégi kiránduló pontokat.

A spirituálisaknak: Zalaszántó, Béke Sztúpa

Zalaszántón található a Európa egyik legnagyobb buddhista temploma, a csodaszép Béke Sztúpa. 300 méteres hegyen áll a 30 méter magas, körbejárható, hófehér szentély, ahová nem csak buddhista látogatókat várnak. 1992-ben épült, majd egy évvel később a Dalai Láma felavatta. Az épülethez egy erdei út vezet fel, érdemes gyalog megtenni, de autóval is egészen közel leparkolhatsz.
Ha érdeklődsz a spiritualitás iránt, mindenképp érdemes ellátogatnod, hiszen különleges hangulata van az egész helynek, ha nem mozgat az ilyesmi, de szívesen megnéznél egy érdekes épületet, mesés kilátással, akkor irány Zalaszántó. Biztos lehetsz benne, hogy szívesen látnak, ugyanis a Béke Sztúpa Buddha minden élőlény iránt érzett szeretetét jelképezi.

Kép forrása: Wikipedia

A természetkedvelőknek: Egerszalók, Sódombok

Legtöbben a törökországi Pamukkaléhoz, mások a Yellowstone Nemzeti Park egyik részéhez hasonlítják az Egertől hat kilométerre található egerszalóki sódombokat. A Laskó-patak völgyében, a termálvíz hozta létre a lenyűgöző kinézetű kicsapódásokat, azaz a sódombokat. Akár egész nap sétálhatsz a környéken, és megnézheted a természeti képződményeket, de egy közeli kilátóból is érdemes megvizsgálnod, nagyon extra!

A panoráma szerelmeseinek: Makó, Lombkorona sétány

Nyáron népszerű kiránduló célpont a makói lombkorona sétány tanösvény, de télen sem elhanyagolható, ugyanis teljesen mást láthatsz ilyenkor. Egy függőhídon átsétálva nagyjából 10 méter magasan 191 méteren át csodálhatod a tájat, a fákat, ráadásul ingyenesen. Út közben olyan pontokon állhatsz meg pihenni, mint a hagymaterasz, ahol friss levegőt szívhatsz, és csodás fotókat is lőhetsz.

Kép forrása: lombkoronasetany.hu
Borítókép forrása: Unsplash

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Lehullt a lepel Jennifer Aniston szépségápolási titkairól