7 dolog, ami miatt megéri egyedül utazni

Sok dolog van, amit az ember egyedül szeret csinálni, de rengeteg tevékenységet csak párosan vagy társaságban tudunk elképzelni – az utazás is ilyen. Épp ezért nem is gondolnánk, hogy mennyire különleges dolog, ha az ember egymagában veszi a nyakába a világot.

Háziállatok magánrepülőn: mindennapos dolog, vagy úri hóbort?

A tavalyi év végére újabb őrület ütötte fel a fejét az Egyesült Államokban: a háziállat-tulajdonosok gyakrabban utaznak privát gépeken kedvenceikkel, mint korábban, de az is előfordul, hogy csak az állatok utaztatásáért fizetnek ki busás összegeket az ügyesen taktikázó magánrepülőgép-társaságoknak.

Nemzeti parkok az USA-ban: kitalálod, melyik a legveszélyesebb?

A nemzeti parkok a kirándulás szerelmeseinek ideális és kedvelt célpontjai a világ szinte minden táján. Bizonyos helyeken azonban árnyék vetülhet a felhőtlen szórakozásra.

Élhetőségi rangsor 2021: messze Budapest áll az élen

Nem meglepő módon a nyugati országrész és a főváros kedvező helyzetét mutatja az a hazai rangsor, amelyet a Takarék Index készített a 2021-es élhetőségi mutatók alapján. A besorolás szerint Budapesten a legkedvezőbb az élet, ugyanakkor a veszprémi és debreceni járás is az élmezőnybe jutott.

Egyiptom tényleg új fővárost épít magának?

Bár nem példa nélküli, hogy egy ország megváltoztassa a fővárosát, és egy másik települést válasszon ki erre a státuszra, mégis figyelemfelkeltő Egyiptom helyzete, ők ugyanis a semmiből építenek maguknak egy újat.