Retro tech kütyük, amik ma már sokat érhetnek

Ha van egy ilyen régi eszközöd, amely véletlenszerűen a szekrényben vagy fiókban csak porfogó, akkor bizony aranybányán ülhetsz.

Úgy tűnik, minden második hónapban új okostelefon vagy számítógép jelenik meg. És ha frissítesz, mindig felmerül a kérdés, hogy mit kezdj a régi kütyüjeiddel. A legtöbb ember csak berakja régi készülékeit egy fiókba, és megfeledkezik róluk. Ez hatalmas hiba. Húzd ki azokat a régi kütyüket, porold le őket, és nézd meg, mid van. Némelyikük sok pénzt érhet, ha felpakolod őket olyan online értékesítési platformra, mint az eBay vagy az Etsy.

11

Az eredeti iPhone

2007 nyarán az Apple kiadta a legelső iPhone-t. Steve Jobs az év elején a Macworld konferencián mutatta be, és a fogyasztók alig várták, hogy kézbe vegyék. A 4 GB-os modell 499 dollárért, a 8 GB-os pedig 599 dollárért kelt el – ez körülbelül a fele a legújabb iPhone-modellnek ma. Ez az ikonikus telefon megnyitotta az utat az okostelefonok piaca előtt, így a gyűjtők értékelik ennek helyét a történelemben.

Nintendo 64

Az 1996-ban megjelent Nintendo 64, a 64 bites központi processzoráról kapta a nevét, és viharosan megrázta a játékvilágot – különösen a X és Z generáció számára. A nosztalgiafaktor miatt, ha még mindig rendelkezel eredeti Nintendo 64-el, komoly érdeklődőket szerezhetsz nekik. Az induló licit árak 100 dollár körül kezdődnek, de ha van egy konzolod a limitált kiadású színek valamelyikében, vagy bármilyen más színű, mint a fekete vagy a szürke, akkor többet érhet. És ne felejtsd el megkeresni a hozzá tartozó játékkazettákat.

Sony Walkman

A Galaxis Őrzőinek és a Stranger Things-nek köszönhetően bármi ami 80 -as évek, visszatért a divatba. Ez a praktikus kis eszköz lehetővé tette, hogy a zenerajongók vezeték nélkül hordozhassák és hallgathassák saját személyes kedvenceiket, ami számunkra alapvetőnek tűnik, de akkoriban meglehetősen forradalmi volt. A Walkman kiskereskedelmi ára 150 dollár volt 1979-ben. Add hozzá az elemek és kazetták költségeit, és a Walkman megléte meglehetősen nagy befektetés volt. Napjainkban a jó állapotban lévő Sony Walkmaneket az Etsy-n több mint 1300 dollárért teszik közzé az interneten.

Tamagotchi 1996

Ezek a kis virtuális háziállatok mind a 90-es évek közepén dühöngtek. Bandai japán játékkészítő által létrehozva hamarosan kultuszuk jött létre Japánban, Amerikában és Európában, mivel tökéletes megoldást jelentettek azoknak a szülőknek, akiknek gyermeke kisállatot szeretett volna, de nem voltak készen a valódi kisállattartás felelősségére. A digitális háziállatokat etetni, takarítani kellett és játszani vele, hogy boldogok legyenek, és ha nem fordítottatok felé megfelelő figyelmet, akkor igényesebb felnőttekké fejlődtek. A cég 2017-ben újabb verziókat adott ki, amelyek körülbelül 30 dollárért kaphatóak az Amazon-on.

Nintendo Game Boy

Az eredeti Game Boy úttörő szerepet játszott a kézi játékeszközökben a Nintendo családban. 1989-ben 89,99 dollárért jelent meg, a készülék egy 8 bites kézikonzol volt, monokróm képernyővel. Alapvető kialakítása ellenére gyorsan a játékok kedvence lett. A Nintendo 10 évvel később kiadta a Game Boy Color színes verzióját. Ennek ellenére az eredeti Game Boy az egyik legismertebb eszköz az 1990-es évekből, és bár az eBay kezdő ára átlagosan 75 dollár körül mozog, az új, fel nem használt eszközök akár ezer dollárt is érhetnek.

Kép forrása: pexels.com

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Ezeket kóstold meg, ha Szicíliában jársz!