Barion Pixel Minőségi eszközökkel a nyelvtanulás és a kommunikáció is egyszerűbb (X) – Coloré

Minőségi eszközökkel a nyelvtanulás és a kommunikáció is egyszerűbb (X)

2024. 03. 13.

Többféle megoldás közül lehet válogatni, ha új nyelvet szeretnénk megtanulni. Vannak olyan okos eszközök, amelyek képesek valós időben lefordítani az elhangzottakat, de akár még a videót is élőben feliratozzák, vagy éppen a leírt szöveget tudjuk “beszkennelni”, és azonnal a kívánt nyelvre fordítani.

Mit tud nyújtani egy ilyen fordítóeszköz?

A több nyelvű fordítás a BrainBridge által kínált termékek segítségével egyszerűen megoldható. Elérhető okos hangfelvevő, okos fordítógép és még okos szótártoll is. Mindegyiknek megvan a maga előnye és felhasználási módja. Természetesen arra is oda kell figyelni, hogy melyik gyártó termékei között válogatunk. Az egyik legjobb választás az iFLYTEK márka, ami már 1999 óta a létezik, és 2008-ban lépett a piacra. Leginkább az intelligens beszédre és technológiára összpontosít a működése során.

A sok éves működés során elkötelezett lett a vállalat a számítógépes szoftverek területén, de még online árutranzakciókat támogató technológiákat is kifejlesztett. A zászlóshajónak a szélessávú kommunikációs szolgáltatások tekinthetőek, amelyek között szerepelnek különböző fordítógépek is. Ezek a mesterséges intelligenciában rejlő előnyöket is hasznosítják, ráadásul a fejlődés nem állt meg. Folyamatosan érkeznek a frissítések, fejlesztések, így egyre több nyelv válik elérhetővé az egyes eszközökben.

Ahogy azt már említettük, többféle termék érhető el a gyártó kínálatában: hangfelvevő, szótártoll és fordítógép is. Ezek közül talán a legfigyelemfelkeltőbb a szótártoll, ami ránézésre is egy nagyon egyszerű eszköznek tűnik. A segítségével megtanulhatunk angolul, írott és beszélt szöveget is le lehet fordítani, de még a kiejtésben is tud segíteni. Teljes mondatot, kifejezést, szavakat is ki lehet szótárazni, ráadásul offline módban is lehet használni.

A hangrögzítő tökéletes munkában és konferenciákon

Ha éppen egy külföldi előadáson ülünk, vagy egy fontos megbeszélésen veszünk részt a nemzetközi partnerekkel, de nehéz egyszerre jegyzetelni, fejben fordítani és még válaszolni is, akkor az okos hangrögzítő tökéletes társunk lesz minden ilyen eseményen. Hangtárolási, szerkesztési, átírási és megosztási funkcióval is rendelkezik. A hangfelvétel mellett képes arra is, hogy a beszédet szöveggé alakítsa. Konferenciák, képzések, tanórák, de még tanúvallomások során is ideális választás.

Munkához, tanuláshoz és a hétköznapokban is

Az iFLYTEK eszközöket nyugodtan vihetjük akár nyaralásra is. Lehetőség van fordítógép bérlésére is, így ha rövidebb időszakot, néhány napot töltünk külföldön, egy olyan országban, amelynek a nyelvét nem beszéljük, akkor jó, ha van a zsebben egy ilyen eszköz. Ha olyan munkát végzünk, ahol sok a nemzetközi partner, ügyfél, akkor szintén ajánlott valamilyen fordítót használni. Ezzel a kommunikáció sokkal gyorsabb és hatékonyabb lesz.