Barion Pixel Milyen szerepe lehet az AI-nek a weboldalak kialakításában? (X) – Coloré

Milyen szerepe lehet az AI-nek a weboldalak kialakításában? (X)

2023. 10. 25.

A mesterséges intelligencia egyre nagyobb szerepet tölt be az online kommunikációban, és ami kezdetben érdekes, szórakoztató időtöltés volt, az ma már egyre általánosabban használt, és racionalizálhatja az életünket és a munkát.

A weboldalak teljesítményének folyamatos javítása elkerülhetetlen a felhasználói élmény biztosításához. Ehhez ma már számos mesterséges intelligencia (AI) eszköz elérhető, így könnyebb, mint valaha. Az AI fejlett eszközök széles skáláját kínálja akár weboldalkészítéshez is, az olyan feladatokhoz, mint a tartalomgenerálás és -optimalizálás, a hatékony adatelemzés és a személyre szabott felhasználói élmény. A Bing Chat és a ChatGPT mellett megjelent az új rivális, a Google Bard. De vajon melyik a jobb?

Weboldal Minta
Forrás: Ideastyle.hu

Chatbotok és a felhasználói élmény

A mesterséges intelligencia rengeteg adat gyors elemzésére képes, ezáltal képes segíteni a weboldalak hatékonyabb létrehozását és tesztelését, valamint a felhasználói élmény (UX) tervezését is javíthatja.

Már sok honlapon találhatók szintén az AI-technológiával működő chatbotok az ügyfélszolgálat támogatására, ezáltal az ügyfél-elégedettség növelésére, ugyanis képesek kezelni a gyakori ügyfél-interakciókat, megoldani a problémákat, és 24/7-es segítséget nyújtani, személyre szabott ajánlásokat adni az online vállalkozásoknak.

Az AI és a SEO

A mesterséges intelligencia a keresőoptimalizálási (SEO) stratégiába is beépíthető, így a vállalkozás versenyelőnyre tehet szert, nagyobb organikus forgalomra számíthat. A linképítésben is használható, így növelheti a cég tekintélyét és hitelességét, továbbá az egyes felhasználók preferenciáira és igényeire szabott cikkeket szolgáltat.

Az adatelemzéssel az AI gépi tanulással célzott tartalmi ajánlásokat, például személyre szabott termékjavaslatokat, blogbejegyzéseket vagy ajánlatokat lehet generálni. Ez meghosszabbítja az oldalon töltött időt, növeli a felhasználók elkötelezettségét és a konverziókat, optimalizálhatja a webes teljesítményt.

Melyik a jobb: Bing chat, ChatGPT vagy Google Bard?

A ChatGPT az OpenAI GPT nyelvi modelljét használja, és képes emberi minőségű szöveget generálni, és különböző feladatokra használható, például kérdésekre való válaszadásra, kreatív tartalom írására és nyelvi fordításra.

A Bing Chat a Microsoft által kifejlesztett chatbot, ugyanaz a nyelvi modell hajtja, mint a ChatGPT-t, de hozzáfér a Bing Search keresőhöz, a legfrissebb keresési eredményekből merít, így naprakészebb információkat tud nyújtani annál.

Bard egy chatbot, amelyet a Google AI fejlesztett ki, és arról ismert, hogy képes átfogóan és informálisan válaszolni a kérdésekre, koherens és fantáziadús válaszokat adni. Kreatív szövegformátumokat is képes generálni, például verseket, kódokat, szkripteket, zeneszámokat, e-maileket, leveleket, stb.

A választás a felhasználó igényeitől és a konkrét felhasználási területtől függ, de a Bard nemcsak kutatásban, írásban és lektorálásban nagyszerű, hanem kódolásban is.