Barion Pixel Hogyan válasszunk ideális vezeték nélküli kamerát? (X) – Coloré

Hogyan válasszunk ideális vezeték nélküli kamerát? (X)

2024. 03. 15.

A vezeték nélküli, wifi kamerákból többféle van a piacon, de közös bennük, hogy nagyon keresettek. Nem csoda, mivel a többi típusnál is könnyebben és gyorsabban lehet őket telepíteni, de ezen felül is még számos nagyszerű tulajdonsággal rendelkeznek.

Wifi kamera esetén elfelejthetjük a vezetékeket!

Ha ilyen típust választunk, akkor nem kell azon aggódnunk, hogy mennyire kell szétfúrjuk az otthonunkat ahhoz, hogy telepítsük az új védelmi rendszerünket. Ugyanis szó sincs se fúrásokról, se vezetékekről, az adattovábbítás wifi jelek segítségével történik.

Ha pedig egy előre összeállított Fisotech wifi kamera rendszert vásárolunk, akkor minden olyan kiegészítőt is meg fogunk kapni, amire szükségünk lesz a beszereléshez.

Mozgásérzékelős wifi kamera

Vannak olyan kamerák, melyek mozgásérzékelővel vannak felszerelve. Ezek azért kiválóak, mert minden egyes mozgásról képesek értesítést külveni a telefonunkra. Így garantáltan nem fogunk lemaradni semmiről!

Nagy felbontás, éjjellátó funkció

A vezetékes kamerákhoz képest a wifisek képminősége, felbontása semmivel sem marad el. Szuper felvételeket kaphatunk az éjszakai infra fénnyel is.

Mobil applikációs távoli elérés, kétirányú hangkapcsolat

Vannak nagyon innovatív megoldások is a modern wifi kamerákban. Ilyen például az, hogy akár egy okostelefonon keresztül, egy applikációval is vissza tudjuk nézni mi történt a kamerák előtt. Sőt, élőben is láthatjuk a történéseket. Továbbá a kétirányú hangkapcsolatnak köszönhetően hallgatjuk is mi történik, sőt, jelezhetjük az illetéktelen behatolóknak is, hogy látjuk mit művelnek, jobb ha mielőbb befejezik.

Az ideális wifi kamera kiválasztásának 3 fontos kérdése

  1. A felbontás. Ez mutatja meg, hogy milyen részletes lesz a videófelvétel. Jellemzően HD, Full HD és 4K között dönthetünk. A kiválasztás során meg kell határozni, hogy milyen célra vásároljuk az eszközt, és ennek megfelelően kell beszereznünk a legjobb típust.
  2. A látószög. Ez határozza meg, hogy milyen széles területet lát be a wifi kamera. Minél nagyobb, annál többet láthatunk a környezetből. Jellemzően 90-180 fokos látószöggel rendelkező kamerák vannak. Ezek közül úgy érdemes választani, hogy megnézzük milyen nagy területet kell belásson az eszköz.
  3. A wifi kamerák által rögzített felvételek tárolása többféleképpen is megtörténhet. Egyrészt vannak a hagyományos memóriakártyás változatok, másrészt pedig már vannak felhő alapú tárhelyek is.

Mint látható, számos olyan tulajdonsága van egy wifi kamerának, ami befolyásolhatja a döntésünket. Mozgásérzékelő, éjjellátás, kétirányú kommunikáció? Mind-mind nagyon fontosak lehetnek a döntésünk meghozatalakor.

Ha viszont megvan az a típus, amire szükségünk van, ami megfelel az igényeinknek, akkor immár könnyen tudjuk biztosítani a maximális védelmet.