A technológiai fejlődés még a szexuális életünkre is hatással lesz?

2021. 04. 29.

Már több filmben boncolgatták a témát, most lehet, hogy valóra is válik.

Ma már a vibrátorok, a szexbabák és a különféle szexuális eszközök használata is természetes lett, míg régebben a pornónézést is elítélendőnek tartották.

Technologia Szex
Forrás: pexels.com

Az elmúlt években viszont annyira átalakultak az igényeink, illetve annyi inger ér minket a közösségi média által, hogy kisebb túlzással, de sokkal nyitottabbak lettünk az új dolgok iránt. Legalábbis, ami régen elég volt, ma már kevés vagy éppen unalmas. Az ÚJ iránti vágy, a szenvedély, a még nem ismert érzések kielégítése kapja a főszerepet, így nem is olyan meglepő, hogy a számtalan technológia fejlődés az életünk más részeire is kihatással lett.

Megjelentek a szexrobotok és a virtuális szexélményt nyújtó programok, amelyek egy teljesen új kifejezést hoztak létre. Ez a szextech, amely azt jelenti, hogy ezek az új innovációk és a szexuális életünk bizony-bizony elkezd összeolvadni.

Sokan úgy vélik, hogy a kényelem és a pozitív érzések miatt nemcsak maga a normális szexuális élet, hanem az emberi kapcsolatok is veszélybe kerülnek. Egyesek szerint teljesen átveszik a robotok az emberek szerepét, és egy idő után azt érezhetjük, hogy nincs szükségünk igazi társra és szerelemre. Illetve mások véleménye szerint a szexrobotokkal szembeni etikai problémák is felmerülhetnek. Erre ugyan még nem tudjuk a választ, de 20-30 év múlva elég valószínű, hogy az, amit eddig csak a filmvásznon láttunk tényleg megtörténik….