Mi az igazság a telefonod akksijáról?

Tényleg rossz, ha a telefonod éjszakára bedugva hagyod? Várnod kell, amíg az akkumulátor teljesen lemerül? A műszaki szakértők felfedik az igazságot.

Tévhit: Nem szabad egész éjszaka tölteni a telefont

Igazság: Az intelligens technológia leállítja a telefon akkumulátorának töltését, miután az megtelik. Ha az akkumulátor visszaesik egy bizonyos pontra, amikor még mindig csatlakoztatva van, a telefon tudja, hogy újra kell kezdeni a töltést – mondja Sergio Flores, a Samsung elektronikai mérnöke. “Ily módon, még akkor is, ha napokon át töltőn van a mobil, az akkumulátort csak akkor tölti fel, amikor arra szükség van” – mondja

Tévhit: Tök okés, hogy mindig gazdaságos módban hagyod mobilod

Igazság: Ha a telefont töltés után alacsony fogyasztású üzemmódban tartod, az nem károsítja a szoftvert, de rosszabb felhasználói élményhez vezethet. “A telefonokat úgy tervezték, hogy valóban mutatósak legyenek, és csúcsminőségű élményt nyújtsanak” – mondja Brad Nichols, a Staymobile technológiai szolgáltató munkatársa. “Ha ebbe a hatékonysági üzemmódba kapcsolod őket, megszabadulsz minden felesleges dologtól.” Az alacsony fényerő miatt a képernyő nehezen látható, és észreveheted azt is, hogy a hang nem olyan hangos, mint szeretnéd. Ráadásul előfordulhat, hogy az alkalmazások csak körülbelül tíz percenként ellenőrzik az értesítéseket, így nem kapod meg azonnal az üzeneteket – mondja Nichols.

Tévhit: A telefonod teljesen biztonságos egy nyilvános töltőn

Igazság: Nyilvános töltő használata veszélyeztetheti az adataidat. Ellentétben azzal a tipikus aljzattal, amelybe a töltőt csatlakoztatnád, az éttermekben és repülőtereken látott vezetékek egyszerű utat kínálnak az adatátvitelhez. “Az emberek nem veszik észre, hogy ezek nem csupán áramforrások” – mondja Eva Velasquez, az Identity Theft Resource Center vezérigazgatója és elnöke. “Ez nem olyan, mintha bedugnád a lámpádat a falba.” A hackerek bármihez hozzáférhetnek a telefonodon – e-mailekhez, szövegekhez, fotókhoz és egyebekhez. Ha sokat kell tölteni a telefon akkumulátorát nyilvános helyen, akkor a hordozható töltő sokkal biztonságosabb lehetőség – mondja Velasquez.

Tévhit: Teljesen fel kell töltenem az új telefonodat, mielőtt használnád

Igazság: A telefonodban már van némi áram, és az első töltés kihagyása nem befolyásolja hosszú távon az életét. Az egyetlen ok, amiért néhány gyártó azt javasolja, hogy először töltse fel, az az, hogy jó első benyomást keltsen. Mire az új telefon a kezedbe kerül, a tesztelés és a gyártás már lemerítette az akkumulátor felét. “Ha nyolc órás akkumulátorra számítasz, és csak négy órát bírt ki, ez nem éppen az az élmény, amit a gyártó ígér ” – mondja Nichols. “Legtöbbször ezek az ajánlások arra szolgálnak, hogy a felhasználók úgy érezzék, tényleg minőségi termékbe ruháztak be.”

Mítosz: Nem szabad feltölteni a telefonom, amíg teljesen le nem merül

Igazság: Jobb, ha a telefon lítium-ion akkumulátorát tölteni kezdjük, mielőtt eléri a nullát. “Ezek a fajta akkumulátorok általában elfelejtik, hogy mi a teljes kapacitásuk, és ezért újratöltve nem töltik ugyanolyan szintre, mint az elején voltak” – mondja Flores. A nagyobb márkák többnyire megoldották a dolgot, de a régebbi modelleknél még mindig fennállhat ez a probléma – mondja.

Képek forrása: pexels.com

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Jason Derulo máris szakított – Ez lehetett oka