Barion Pixel Hála a Z-generációnak! Újabb és újabb 2000-es évekbeli zenék élik második virágkorukat – Coloré

Hála a Z-generációnak! Újabb és újabb 2000-es évekbeli zenék élik második virágkorukat

2024. 01. 28.

Illetve hála annak, hogy a sorozat- és filmkészítők előszeretettel használják ezeket a slágerek ismét az alkotásaikban, aminek köszönhetően a Z-generáció aztán virálissá teszi.

Korábban a Stranger Things-nek köszönhetően robbant be Kate Bush dala, a Running Up That Hill, amit a sorozatban Max a gonosz Vecna elmerabsága ellen vetett be. Majd nemrég a Saltburn című szatírának köszönhetően Sophie Ellis Bextor slágere, a Murder On The Dancefloor indult újra virágzásnak és mind a TikTokon, mind az Instán a Z-generáció tagjai használják fel a reels-ekhez.

És máris itt a következő dal, ami újra hódít, Natasha Bedingfield-től az Unwritten, ami bekerült Sydney Sweeney és Glen Powell romkomjába, az Imádlak utálni-ba.

Ez persze nagyon kedves érzés az Y-generációnak, aminek tagjai ezekre a zenékre tomboltak a 2000-es években és valahányszor felcsendülnek a rádióban, egyből táncra perdülnek. Van még néhány előadó és sláger, ami a Z-generáció újra felfedezésének köszönhetően visszatért a popkulturális vérkeringésbe.

Aqua

A Barbie film volt 2023 legnagyobb szenzáció, világszerte milliók várták. És természetesen így a Barbie Girl című Aqua nóta is új feldolgozásba került. A René Dif és Lene Nystrøm énekesekből, Søren Rasted billentyűsből és Claus Norreen gitárosból álló dán csapat Nicki Minajjal és az Ice Spice-szal működött együtt a remixelésben.

Sugababes

A lánytrió jó pár tagváltáson átesett, mire a 2000-es évek végére fel is oszlottak. Ám jött a mindent elsöprő bejelentés: eredeti felállásban koncertezik ismét a banda. Az alapító három tag, Mutya Buena, Keisha Buchanan és Siobhan Donaghy folytatják, így a cuki csajok nagy slágerei hamarosan ismét mindent bevonnak cukormázzal.

Girls Aloud

A Spice Girls után ők voltak az Egyesült Királyság legkedveltebb lánybandája és bár ismerte őket a Z-generáció, virágkorukról lemaradtak. Egy időre eltűntek, miután egyik tagjuk, Sarah Harding elhunyt mellrákban. A megmaradt 4 alapító most bejelentette, hogy régi számaikkal visszatérnek, így Cheryl, Nadine Coyle, Nicola Roberts és Kimberley Walsh ismét hangosan pörgetik majd a tömegeket.

Busted

A kedvelt brit pop-rock formáció 3 vagány srácból állt, akikre ma már rá sem lehet ismerni – legalábbis külsőleg. A Charlie Simpsonból, James Bourne-ból és Matt Willisből álló trió nagy slágere a Years 3000 volt és 20. évfordulójuk tiszteletére ismét összeálltak egy turnéra.

Forrás: Daily Mail

Borítókép forrása: