Barion Pixel Valóban visszavonul a 87 éves Woody Allen? A Velencei Filmfesztiválon mindent elárult – Coloré

Valóban visszavonul a 87 éves Woody Allen? A Velencei Filmfesztiválon mindent elárult

2023. 09. 05.

A világhírű rendező, Woody Allen a hétvégén a rendezvényen Coup de Chance című romantikus thrillernek világpremierjét promótálta, amely pályájának ötvenedik alkotása.

Woody Allen feltehetően utolsó nagyjátékfilmjét forgatta le és mutatta be a Velencei Filmfesztiválon. A rendező azt mondja, hogy egy új film elkészítése azt jelenti, hogy kuncsorogni kell a támogatásokért, és 87 évesen nem biztos, hogy még mindig ezt a fajta munkát akarja végezni.

Woody Allen
Forrás: Stephane Cardinale/Getty Images

Annyi filmötletem van még, amit kedvem lenne megcsinálni, ha könnyen finanszírozható lenne. De ezen túlmenően nem vagyok biztos benne, hogy van kedvem, sok időt tölteni a pénzgyűjtéssel.

És bár a független filmek finanszírozása mindig is küzdelmes volt, Woody Allen munkája szinte lehetetlenné vált és nem kívánatos lett az Egyesült Államokban, miután a sajtóban megjelentek a lánya, Dylan Farrow szexuális zaklatásával kapcsolatos vádak.

Érésem alatt mindazok a New York-i filmek, amelyek érdekeltek valójában Olaszországból, Franciaországból vagy Svédországból származtak. Mindig azt kívántam, bárcsak Franciaországba születtem volna, vagy bárcsak francia filmes lehetnék. Rajongtam Truffaut-ért és Godard-ért, lehetőségem is nyílt találkozni ezekkel az emberekkel. Mivel ez az 50. filmem, arra gondoltam, hogy megajándékozom magam azzal, hogy francia filmesként készítem el.

A filmfesztivál apropóján készült interjúban Woody Allen azt is elmondta, hogy szomorúan éli meg a zaklatási vádakat lányától. A nyomozás során bebizonyosodott, hogy ezek nem igazak, mégis örökre meg van bélyegezve. Élete során rengeteg színésznővel dolgozott együtt és soha senki nem vádolta ilyesmivel, még a metoo mozgalom hatására sem.

Most úgy gondolja, a mai kultúra, a filmek landolása a streaming oldalakon, már nem az a világ, amit szeret, amiben hisz, amit jónak érez. Éppen ezért erősen gondolkodik azon, hogy befejezi a nagyjátékfilmek készítését. Szerinte eltűntek azok az igazán csodálatos filmek, amikért érdemes volt mozikba menni, és amelyek egyértelműen Európából származtak.

Forrás: Variety
Borítókép forrása: Stephane Cardinal/Getty Images