Barion Pixel Nagy utazásra készül a rákbeteg Károly király – Ide utazna – Coloré

Nagy utazásra készül a rákbeteg Károly király – Ide utazna

2024. 02. 13.

Károly király nem számol a halállal.

Február 5-én bejelentették, hogy Károly király rákbetegségben szenved. A bajra egy prosztatavizsgálat keretében derült fény, és bár nem hozták a nyilvánosság tudomására, hogy milyen ráktípusról van szó, azt elmondták, hogy nem a prosztatáját érinti a betegség.

A diagnózis ellenére a király pozitívan tekint a jövőbe, annál is inkább, mert azt a brit miniszterelnöktől is megtudhattuk, hogy időben észrevették az elváltozást. Az uralkodó ennek értelmében reméli, hogy októberben már elutazhat Ausztráliába a feleségével. Az ausztrálok is nagyon várják a látogatást. Mint egy forrás mondta:

Folytatjuk a tervezést, de még nem állunk olyan stádiumban, hogy megerősítsük az időzítést vagy az időpontokat, mivel a király kezelésének első hetéről van szó. Az biztos, hogy továbbra is reménykedik abban, hogy ez meg fog történni.

A látogatás azért is lenne fontos esemény, mert a monarchia tagjai közül utoljára II. Erzsébet járt Ausztráliában 2011. októberében, és királyként ez lenne az első alkalom, hogy Károly az országba látogatna.

Károly király az íróasztala mögött továbbra is igyekszik helyt állni / Kép forrása: WPA Pool / Getty Images
Károly király az íróasztala mögött továbbra is igyekszik helyt állni / Kép forrása: WPA Pool / Getty Images

Egyelőre azt sem lehet tudni, hogy tavasszal a király a tervezetettek szerint el tud-e látogatni Kanadába illetve Új-Zélandra. Az utazások meglehetősen fontosak lennének nemzetközösségi szempontból, ám nyilvánvalóan minden nemzet a király egészségét tartja a legfontosabbnak.

Károly király kálváriája

Az uralkodó határozatlan időre minden feladatát elhalasztotta, hiszen a betegségének a kezelését azonnal megkezdték. Károly az ideje nagy részét Sandringhamben és Highgrove-ban tölti a kezelések alatt, amik a hírek szerint megterhelik. A betegsége bejelentése után Harry herceg Amerikából utazott Angliába, hogy apjával találkozzon. Közel egy év után látták egymást újra, de a beszélgetésük az egy órát sem haladta meg. Szakértők szerint ennek az lehetett az oka, hogy Károlyt megviselik a kezelések.

Mindennek ellenére az íróasztala mögött igyekszik tartani a frontot és dolgozni, és várhatóan hetente Londonba utazik, hogy a miniszterelnökkel találkozzon, valamint azért, hogy londoni orvosai is tanácsokkal lássák el.

Forrás: Daily Mail.

Nyitókép forrása: Getty Images