Barion Pixel 79 éves korában elhunyt Tony Sirico, a Maffiózók sztárja – Coloré

79 éves korában elhunyt Tony Sirico, a Maffiózók sztárja

2022. 07. 09.

Azok, akik imádták a Maffiózók című sorozatot, azok reggel szomorú hírre keltek, ugyanis 79 éves korában elhunyt a széria egyik legzseniálisabb karakterét játszó színésze, Tony Sirico.

Tony Sirico a produkcióban Paulie Gualtieri karakterét formálta meg, aki a család egyik legjobb humorú, ám annál veszélyesebb tagja volt. Az elképesztően életszerű HBO sorozat mind a hat évadában szerepelt, így nem csoda, hogy a legtöbb rajongónak a szíve szakadt meg halálhírének hallatán.

Tony Sirico
Forrás: Northfoto

A színészlegenda 79 éves korában hunyt el egy floridai idősek otthonában. A hírt menedzsere, Bob McGowan osztotta meg a nagyérdeművel. Bár halálának okát nem árulták el, annyit tudni, hogy utolsó éveiben már demenciában szenvedett.

Tony Sirico egyébként nemcsak a sorozatban volt rosszfiú, a való életben is meggyűlt a baja a törvénnyel. Filmes karrierje előtt bűnözőként kereste a kenyérre valót. Többször tartóztatták le, mégpedig lopás, rablás és súlyos testi sértés vádja miatt. Bűnözői háttere egyébként nemcsak neki, hanem színésztársainak is tökéletes segítséget nyújtott a Maffiózók forgatásai alatt.

Érdekes módon azonban nem a kultikus szériával kezdődött Tony Sirico filmes karrierje. Legelőször az 1974-es krimi drámában, a Crazy Joe című alkotásban kapott szerepet, de feltűnt a Nagymenők című filmklasszikusban is.

Ám a valódi sikert a sokat emlegetett Maffiózók hozta meg számára, amelyben karaktere, Paulie Gualtieri beszólásait, megjegyzéseit és legendássá vált aranyköpéseit a produkció 2007-es befejezését követően is sokszor emlegetik mémekben és posztokban.

Tony Sirico a sorozatban nyújtott lehengerlő alakítása miatt kétszer is elnyerte a Screen Actors Guild-díjat.

Nyugodjon békében!

Tony Sirico
Forrás: Northfoto

Ez is érdekelhet:

Elhunyt A keresztapa Sonny Corleonéja, James Caan

82 éves korában elhunyt James Caan, írta a család a színész hivatalos Twitterén, a halál okát egyelőre nem hozták nyilvánosságra. Caan legismertebb szerepében Sonny Corleonét alakította A keresztapa című filmben, de érzékeny oldalát is megmutatta hosszú pályafutása során. Ha szeretnél többet tudni a színészről, akkor olvasd el a cikkünket!

Forrás: people.com