Barion Pixel Mi volt Tom Cruise és Katie Holmes 11 évvel ezelőtti válásának igazi oka? A Top Gun sztárja azóta sem tarthatja a kapcsolatot lányával, Surival – Coloré

Mi volt Tom Cruise és Katie Holmes 11 évvel ezelőtti válásának igazi oka? A Top Gun sztárja azóta sem tarthatja a kapcsolatot lányával, Surival

2023. 04. 02.

2012. június 29-én Tom Cruise és Katie Holmes bejelentették, hogy öt év házasság után elválnak. Ez az egyik legjelentősebb szakítás, amelyet Hollywood valaha látott.

A napokban Reese Witherspoon és magyar származású férje, Jim Toth szomorította el a rajongókat válásuk hírével, de egykori álompárok korábbi szakításai is máig okot adnak a szóbeszédekre és találgatásokra.

Nemrég kiderült, hogy Tom Cruise lánya, Suri Cruise már a főiskolai jelentkezéseknél tart, de apja csak anyagilag lehet jelen lánya életében, kapcsolatot nem tart fenn vele. Katie Holmes ugyanis teljesen eltiltotta férjét a gyermeküktől, és egy titkos válási szerződésben határozták meg, mit lehet és mit nem.

Évekig Hollywood egyik legszebb álompárjának számítottak, illetve Tom Cruise hírhedten bizonygatta szerelmét az Oprah Winfrey showban is, akárcsak a vörös szőnyeges eseményeken. A pár 2006-ban házasodott össze egy szcientológiai szertartáson Olaszországban, alig néhány hónappal azután, hogy megszületett lányuk, Suri. De a dolgok szép lassan összeomlottak, és a források szerint Katie-t megrémisztette a szcientológiai egyház és annak befolyása az életükre.

Tom Cruise és Katie Holmes
Forrás: Northfoto

A színésznő „kibékíthetetlen ellentétekre” hivatkozva adta be a válókeresetet New Yorkban, miközben férje éppen Izlandon forgatott.

A Dawson és a haverok egykori színésznője a törvényes felügyeleti jogot, az elsődleges lakóhelyi felügyeletet és a „megfelelő összegű” gyermektartást is kérte férjétől – számolt be akkor a TMZ. Tom Cruise szóvivője annak idején azt mondta, hogy a most 60 éves sztár mélyen elszomorodott, de nem kívánnak a magánéletükről információkat kiadni.

Suri kizárólagos felügyeleti jogával Holmes eltávolíthatta lányát a Szcientológia Egyháztól, amelyben nem bízott, sőt rettegett tőle, annak ellenére, hogy férje lelkesedett érte.

Mivel volt házassági szerződésük, és Katie saját karrierjének köszönhetően is rendelkezett jelentős vagyonnal, a válás nem az anyagiakról szólt első sorban, hanem a gyermek biztonságáról.

Suri Cruise
Forrás: Northfoto

Az a tény, hogy a New York-i családjogi bírák nem szeretik a harcoló szülők közös felügyeleti jogát megadni, mert úgy vélik, hogy ez visszatérő konfliktusokat okoz, és rossz hatással van a gyerekekre, érthetővé teszi, miért itt adta be Katie Holmes a keresetet. És végül meg is nyerte.

Az egykori házaspár peren kívül megállapodott a továbbiakban, ami azt jelentette, hogy Tom Cruise szeretett szcientológiai egyházát már nem fenyegette az átvizsgálás veszélye, mivel a vallás titkait egy tárgyalás során boncolgatni akarták.

Forrás: Daily Mail
Borítókép forrása: Northfoto