Barion Pixel Tin és Tina: tarol a Netflixen futó spanyol misztikus thriller – Coloré

Tin és Tina: tarol a Netflixen futó spanyol misztikus thriller

2023. 06. 05.

A Tin és Tina középpontjában ifjú házasok állnak, akik egy vetélés után 7 éves ikreket fogadnak örökbe, ám azok több, mint hátborzongatóan furcsák.

A Tin és Tina című misztikus thriller a Netflix újdonsága, melyet a spanyolok készítettek, felnőtt főszereplői Milena Smit és Jaime Lorente, akikkel már találkozhattak a rajongók különböző spanyol filmekben.

Tin és Tina
Forrás: Netflix

Bár az ifjú színészek is remekül teljesítenek, az igazán zavarba ejtő alakítást a gyerekszereplőknek, Anastasia Russo-nak és Carlos Morollónnak köszönhetjük. Persze a sminkesek is kitettek magukért, mivel Tin és Tina majdnem olyan fehérek, mintha albínók lennének, még a szempillájuk is tejfölszőke, akárcsak a hajuk. A hulla sápadt gyerekek már megjelenésükben is a frászt hozzák az emberre, de az még semmi ahhoz képest, amit tesznek.

A Tin és Tina egy 2013-as, azonos nevű rövidfilm hosszabb formátumú adaptációja, Rubin Stein rendezésében. A thriller az 1980-as évek elején játszódik Spanyolországban, és egy nő illetve újdonsült férje történetét követi nyomon. Lola az esküvője napján elvetél, majd egy közeli zárdából, amely árvaházat működtet, örökbe fogadnak két különc gyermeket, akiket mindig mindenki elutasít furcsa külsejük miatt. Bár a zárda vezetője, Asuncion nővér szerint semmi baj velük, Isten bárányai, akik nagyon tehetségesek, elég gyorsan kiderül, hogy az ikrek amellett, hogy vallási fanatikusok, elég elvetemültek is.

Tin és Tina
Forrás: Netflix

A filmről nem jelenthető ki egyértelműen, hogy horror, de elég vékony határon mozog a thriller, a horror és a misztikus, elvont műfajok között. A rendezés és a forgatókönyv is abban zseniális, hogy nem lehet eldönteni, Tin és Tina gonoszak-e vagy csak erősen befolyásolt gyerekek, akik még képtelenek különbséget tenni a valóság és a képzelet, illetve a jó és a rossz között. Egy azonban biztos, a film szó szerint nem vérszegény, tele van bizarr, gyomorforgató jelenetekkel, az ember a körmét rágva izgulhatja végig, vajon ki és hogyan éli túl az eseményeket. A lezárás pedig nem szokványos.

A kommentelők teljesen oda vannak, megbabonázta őket a történet és a gyerekszínészek alakítása. Volt, aki arról számolt be, hogy napokig nem bírt aludni, vagy rémálmai voltak, mások azt írták, hogy nem bírták végignézni, és olyan is akadt, aki Tin-t és Tinát a Ragyogás ikreihez hasonlította.

Forrás: Daily Mail
Borítókép forrása: Netflix