Barion Pixel Leesett az állunk! Ez a 4 világsztár volt esélyes az Alkonyat saga főszerepére – Coloré

Leesett az állunk! Ez a 4 világsztár volt esélyes az Alkonyat saga főszerepére

2024. 01. 14.

Mint bármelyik hollywoodi szerepnél, nem az akkor már ismert Stewart volt az egyetlen, akit castingoltak az Alkonyat főszerepére.

Az Alkonyat saga igazi közönségkedvenc lett és a regényből adaptált mozi új szintre emelte a benne szereplő színészeket. Így járt Kristen Stewart is, aki Bella Swan szerepét kapta, vagyis a női főszerepet. Bár korábban már szerepelt például Jodie Foster oldalán a Pánikszobában, az Alkonyat átütötte a plafont Kristen számára. Azonban nem ő volt az egyetlen tini színész, akit meghallgattak és akit el tudtak volna képzelni a halandó szerelmes karakterére.

Alkonyat
Forrás: Apple TV+

Stephenie Meyer írónő első választása például nem Stewart volt, hanem egy másik sztár, Emily Browning. A színésznő az Álomháborúból ismert, és így mesélt a castingról.

Emily Browning
Forrás: Mike Marsland/Getty Images

Valójában az történt, hogy elhívtak a meghallgatásra – nem a szerepre, akkor még csak a meghallgatásra. Nem sokkal azután történt, hogy a Hívatlan vendég forgatását befejeztük. Szóval kimerült voltam, várt még utómunka és azt mondtam: Sajnálom, de most egyszerűen nem tudnék aláírni egy trilógiát.

Michelle Trachtenberg is a listán volt, aki addigra már nevet szerzett magának a Buffy című sorozattal. Hiába ismerte Catherine Hardwicke rendezőt, nem igazán tudták összeegyeztetni az elfoglaltságait, így azt mondta, ő már megcsinálta a maga vámpíros sztoriját. Azóta talán bánja ezt kicsit.

Michelle Trachtenberg
Forrás: Jerritt Clark/Getty Images

Az Emily Párizsban sztárja, a gyönyörű Lily Collins is elment a meghallgatásra, noha akkor még igazán zöldfülű volt.

Lily Collins
Forrás: Netflix

Valóban az egyik első castingjaim között volt az Alkonyat. Elég vicces, visszagondolva. Sok éve volt, nagyon újonc voltam, minden új volt, azt se tudtam, mi fog történni. Úgy gondolom, hogy minden okkal történik, és mindenkinek, aki megkap egy adott szerepet, annak célja volt.

A negyedik színésznő maga Jennifer Lawrence volt, akit meghallgattak, majd el is utasítottak. Elmondása szerint egyáltalán nem bánja, hogy nem kapta meg Bella szerepét, noha nem gondolta volna, hogy az Alkonyat végül ekkora durranás lesz. Csak egy casting volt, mint a többi, de végül ez sokat változtatott Kristen életén, akivel jóban vannak.

Jennifer Lawrence
Forrás: Getty Images
Forrás: Just Jared
Borítókép forrása: Apple TV+