Barion Pixel Stranger Things 5. évada egyre közelebb és közelebb van – íme, amit tudni lehet róla – Coloré

Stranger Things 5. évada egyre közelebb és közelebb van – íme, amit tudni lehet róla

2023. 12. 09.

A “coming soon” azért még elég sok hónapot jelent, hiszen a forgatásokat csak januárban kezdik el, miután a Stranger Things állt a WGA, SAG-AFTRA sztrájkok miatt.

A Stranger Things stábja végre készen áll a forgatásra, miután 6 hónapot tolódott a gyártás a kialakult vitás helyzet miatt, amiben a forgatókönyvírók majd színészek is sztrájkba kezdtek. A Stranger Things lassan de biztosan elérkezik a befejezéshez és visszatérhetünk Hawkins-ba, ami elveszni látszik örökre a gonosz „Hellyel lefelé” világ által.

stranger things
Forrás: Netflix

Annyi biztos, hogy ez az évad lesz a finálé, a többi apró részletre egyelőre utalások vannak a készítőtől. Az összidő hasonlóan monumentális lesz a korábbi etaphoz, várhatóan ezt 8 epizódban mesélik majd el.

A szereplők nagy része visszatér, de ahogy az lenni szokott, biztosan elveszítünk majd fontos karaktereket. Ahogy az előző évadban az imádnivaló fenegyerek, Eddie Munson (Joseph Quinn) áldozta fel magát – bár vannak rá utaló jelek, hogy valamiképp visszatér. Maya Hawk egy interjúban mondta, szeretné, ha karaktere meghalna és megkapná a hősi befejezést. Azt azonban nem tudni, hogy a forgatókönyvírók is így gondolták-e.

Lesznek új szereplők is, az egykori Terminátor sztár, Linda Hamilton már bejelentette, hogy csatlakozik a stábhoz. Talán vele sikerülhet legyőzni Vecnát…

Vecna
Forrás: Netflix

Az utolsó jelenetben hatalmas, pokoli felhők tornyosultak a környék felett, és egy csodás virágmező is lassan a pusztulásé lett. Szinte magától értetődik, hogy a Tótágas és Hawkins közötti ajtó megnyitásával az indianai városka lassan átváltozik azzá a vörös-fekete pokollá, amely ellen kedvenc gyerekhőseink harcoltak. És vajon meddig tudják a lakosok meggyőzni magukat arról, hogy mindez csak egy földrengés volt?

Max sorsa is kétesélyes, ahogy Tizenegyre is komoly megpróbáltatások várnak. Ám nem ő az egyetlen csodagyerek a bandában. Az utolsó évadban talán további válaszokat kapunk Will (Noah Schnapp) első évados eltűnésére és, hogy valójában mit is csináltak vele.

Forrás: Esquire
Borítókép forrása: Netflix