Sarah Paulson játssza a kultikus figurát, Gwen Shamblint az HBO Max The Way Down című sorozatában

2022. 09. 22.

A dokumentumfilm széria adaptációja bemutatja a tavaly elhunyt szektavezér különleges életét, és befolyását több száz emberre, méghozzá Sarah Paulson főszereplésével.

Az American Horror Story és a Ratched nővér sztárja, Sarah Paulson fogja eljátszani Gwen Shamblint az HBO készülő sorozatában. Shamblin a Weigh Down Workshop nevű keresztény diétás programjával vált híressé, és megalapította a Renmant Fellowship Church egyházat is. A nő gondosan felépített imidzsű, karizmatikus figura volt, aki rengeteg ember agyát átmosta, és akit érzelmi, pszichológiai és fizikai bántalmazással, illetve az egyház állítólagos kultuszszerű gyakorlatai miatti kizsákmányolással vádoltak.

A show még fejlesztés alatt van, az eredeti dokumentumfilm, amin alapszik a The Way Down szeptemberben indult három epizóddal, és a megjelenéskor a streamer legnézettebb dokumentumfilmjévé vált.

Közvetlenül a sorozat befejezése előtt Shamblin és férje meghalt egy repülőgép-balesetben, a készítők pedig további két epizódot forgattak le, és több emberrel beszélgettek még a vitatott Renmant Fellowship Church egyházról és annak alapítójáról.

Az új adaptáció teljes címe The Way Down : God, Greed and the Cult of Gwen Shamblin lesz, Paulson lesz a címszereplő, Michelle Dean pedig a producer-rendező, akinek olyan sikereket köszönhetünk, mint A tett című igazán fordulatos és izgalmas doku-adaptáció Joey Kinggel és Patricia Arquette-tel.

Sarah Paulson
Forrás: Northfoto

Sarah Paulson egyébként nem most először vállal el olyan szerepet, ami igencsak feladja számára a leckét. Az American Horror Story sorozatában minden évad kedvéért más és más karaktert kelt életre, de láthattuk az Ocean’s 8, a Madarak a dobozban című horrorban, a 12 év rabszolgaság című Oscar-díjas filmben, a Pokolba a szerelemmel! és a ma már klasszikusként ismert A sebezhetetlen alkotásában.

A nagyszerű színésznő pedig nemcsak a szerepeiben, hanem a magánéletében is különleges. A nyíltan leszbikus Sarah Paulson ugyanis 8 éve alkot egy párt a 80 éves Holland Taylorral, akivel a nagy korkülönbség ellenére is boldog és kiegyensúlyozott kapcsolatban élnek.

Forrás: hollywoodreporter.com
Borítókép forrása: Northfoto