Barion Pixel Carlos Santana életéről is készül dokumentumfilm – Ezt lehet tudni róla – Coloré

Carlos Santana életéről is készül dokumentumfilm – Ezt lehet tudni róla

2022. 05. 23.

A latin-amerikai gitárlegenda, Carlos Santana életéről is nagyszabású film készül, amelyet az Emmy-díjas Rudy Valdez rendez.

Santana 14 évesen utcazenészként kezdte a pályafutását, mára pedig tíz Grammy-díjat nyert világsztár, akinek a nevét szinte mindenhol ismerik tehetsége és slágerei miatt.

Carlos Santana
Forrás: Northfoto

Várható volt, hogy megannyi zenész és színész után Santana élete is kap egy dokumentumfilmet, amelyben számos oldalról lesz bemutatva mind a nehéz gyerekkora, mind pedig a munkássága.

Rudy Valdez, a Sundance Fesztivál közönségdíjas rendezője elárulta, hogy a dokumentumfilm forgatásai már zajlanak, amelynek producerei az Oscar-díjas Brian Grazer és Ron Howard.

„Megtiszteltetés és hálás vagyok, hogy az Imagine Documentaries és a Sony Music társasággal együttműködve napvilágra hozhatom a történetemet. Rudy Valdez rendező, valamint Ron, Brian, Justin és Sara felkarolták ezt az utat, amely a diadal és a kalandvágy egyvelegét tükrözi.” – nyilatkozta Santana. „Ennek a filmnek az a célja, hogy megérintse az emberek szívét, és arra ösztönözze őket, hogy újra egyesüljenek a saját fényükkel és higgyenek a csodákban.”

Carlos Santana
Forrás: Northfoto

Santana nyilatkozatából arra lehet következtetni, hogy nemcsak egy egyszerű életutat bemutató alkotásról lesz szó, hanem egy igazán motiváló és sokakat többre ösztönző portréról.

Carlos Santana nevéhez fűződik a műfajok keverése, amely sok szempontból volt jelentős a zenei világban. 10 Grammy-díja mellett háromszoros Latin Grammy-díjas, a Rock and Roll Hírességek Csarnokának tagja, illetve a Billboard Century Award és a rangos Kennedy Center Honors kitüntetettje. Santana a 15. helyen szerepel a Rolling Stone „Minden idők 100 legnagyobb gitárosa” listáján.

Ez is érdekelhet:

Michael J. Fox

A legnagyobb titokban ugyan, de már forgatják a Michael J. Foxról szóló dokumentumfilmet New Yorkban, Los Angeles-ben és Vancouverben. A produkció soha nem látott felvételeket, interjúkat és hanganyagokat is felvonultat, hogy a legvalóságosabban mutassák be Fox munkásságát és életét. Ha szeretnél többet tudni a filmről, akkor olvasd el a cikkünket!

Forrás: variety.com