Barion Pixel Russel Crowe démonokkal néz szembe legújabb filmjében – Íme az első kép – Coloré

Russel Crowe démonokkal néz szembe legújabb filmjében – Íme az első kép

2023. 02. 24.

Russel Crowe egy igazi papot, Gabriele Amorth atyát fogja alakítani készülő új filmjében, aki a Vatikán főördögűzője volt.

2023-ban máris elárasztottak minket az olyan horrorfilmek, mint a M3GAN, az Infinity Pool és a Kopogás a kunyhóban. Míg a következő néhány hónapban a Sikoly, illetve a Gonosz halott című filmek újabb részei fogja izgalomban tartani a rajongókat, addig áprilisban jön Russel Crowe igaz történeten alapuló alkotása, ami már most sikerre van ítélve. A pápa ördögűzője címet viselő produkciót, a vatikán démonokkal foglalkozó ügyiratai ihlették.

Russel Crowe
Forrás: Northfoto

Amorth atya (Russel Crowe) nagyon fontos szerepet töltött be a katolikus egyházban, ugyanis több ezer ördögűzést bonyolított le közel 30 év alatt. Ez a tevékenysége természetesen nagyon ellentmondásos alakká tette, holott az egész életét arra tette fel, hogy a valódi gonosz ellen küzdjön. Akárcsak Ed és Lorraine Warren, Amorth atya is dokumentálta az eseteit, amelyek a filmben is testet öltenek. Illetve az is lényeges lesz a horrorban, hogy az egyház végül elismeri ezeknek a gonosz entitásoknak a létezését.

A katolikus egyház mindig is ingatag álláspontot képviselt a démonok létezésével, a gonosz kifejezéssel és az olyan fogalmakkal kapcsolatban, mint a pokol. Attól függően, hogy kit kérdeznénk meg az egyházban, ördögűzők nem léteznek, holott az Egyház borzalmai manapság önmaga okozta sebekből és kinyilatkoztatásokból fakadnak. A pápa ördögűzője a katolikus vallás démoni megszállottsággal kapcsolatos álláspontjának leglenyűgözőbb aspektusait kívánja feltárni, miközben a félelmetes, valós világuk sötét titkait is felfedik előttünk.

A pápa ördögűzője 2023. április 14-én kerül a mozikba. Russel Crowe mellett Ralph Ineson (A boszorkány), Alex Essoe (Doctor Sleep, Éjféli mise) és Franco Nero is látható lesz.

Forrás: collider.com
Borítókép forrása: Northfoto