Barion Pixel Patricia Arquette elárulta, miért nem került be az 1996-os Jerry Maguire című filmbe, és miért nem játszott végül Brad Pitt oldalán – Coloré

Patricia Arquette elárulta, miért nem került be az 1996-os Jerry Maguire című filmbe, és miért nem játszott végül Brad Pitt oldalán

2023. 02. 28.

Az 54 éves színésznő, Patricia Arquette sok emlékezetes szerepet kapott filmekben és sorozatokban, de néhány álmáról neki is le kellett mondania.

Patricia Arquette egyáltalán nem középszerű sztár, egyedi személyiségére megfelelő szerepeket kell osztani, illetve zseniálisan alakítja a legkülönlegesebb karaktereket is. Így tette egy csapásra híressé a Médium című sorozat, de nem olyan régen elképesztő és hátborzongató alakítást nyújtott A tett című dráma szériában, illetve ő volt az 1999-es Stigmata főszereplője is.

Patricia Arquette
Forrás: Northfoto

Az Oscar-díjas sztár a SAG Awards-on adott friss interjúban visszaemlékezett a sikertelen meghallgatásra a Jerry Maguire filmnél, és arra a lehetőségre, hogy együtt szerepeljen Brad Pitttel, ami végül sosem jött össze.

A 90-es években arra a szerepre hallgatták meg, amit végül Renée Zellweger kapott meg a Jerry Maguire című filmben.

Mindenki azt mondogatta: Ó, ez csak formalitás, Tom Cruise-zal fogsz összeolvasni a Jerry Maguire-höz, és ez a te szereped lesz. Végül Renée kapta meg és remek is volt benne.

– mondta Patricia Arquette.

Szörnyű vagyok a meghallgatásokon, mert nem érzem úgy, hogy ez lenne a kész munka. Rétegeket szeretek építeni a karaktereimnek, valamint azzal a másik személlyel azonosulni, sőt, átgondolni, hogy a karakterem hogyan vélekedik bizonyos dolgokkal kapcsolatban. Ez egy castingon nem tud még megvalósulni.

– folytatta.

Jerry Maguire
Forrás: Northfoto

A Golden Globe-ot is elnyert színésznő elmesélte, hogy szerepelhetett volna Brad Pitt mellett. Ez lett volna a The Doors, amelynek főszerepeit végül Meg Ryan és Val Kilmer kapták.

A minap hallottam egy podcastban, hogy annak idején a casting vezetője, Brad Pitt és mellettem voksolt, mi voltunk a választása, mi olvastuk először össze a szerepeket a castingon. Azt is mondták, ők a tökéletesek, minek folytatni a castingot?

– árulta el Patricia Arquette, de végül a sors közbe szólt és nem ők kapták meg a szerepeket. Sőt, azóta sem került sor közös projektre Brad Pittel, amit még a filmnél is jobban sajnált.

Komoly szerepei mellett azonban a horror és a vígjáték műfaja sem áll tőle távol. Olyan sikeres alkotások szereplőjeként is láthattuk, mint a Sátánka, Pokoli poronty, a Gyagyás család, a Rémálom 3. – Álomharcosok vagy éppen a Libidó – Vissza az ösztönökhöz.

Forrás: deadline.com
Borítókép forrása: Northfoto