Barion Pixel Az örök fiatalság titka: szüless február 29-én! – Coloré

Az örök fiatalság titka: szüless február 29-én!

2024. 02. 29.

Mi az, ami csak négy évente van? Bizony, a szökőév az, amelyet most is írunk. A február 29-e különleges születésnap.

Február 29-e az a toldaléknap, amelyet négy évente megkap a február hónap. Tévedés azonban azt gondolni, hogy ez a szökőnap is. Az ugyanis az a február 24-e. Csakhogy, aki szökőév február 29. napján születik az azt is jelenti, hogy négyévente ünnepelheti a születésnapját. Az emberiség egy szűk rétege elmondhatja magáról, hogy a megélt születésnapjainak száma és annak naptári módja nem egyezik.

Különleges születésnap

Nem véletlen, hogy némi misztérium veszi körül azokat, akik születésüket pontosan a szökőév plusz napjához igazították. Csak négyévente van születésnapjuk és így koruk is ennek megfelelően alakul, hivatalosan. Természetesen dönthetnek arról, hogy a valós koruknak megfelelően mikor tartják meg a születésnapjukat, így van, aki február 28-ára időzíti ezt, mások pedig nem isznak előre a medve bőrére és március 1-jén buliznak egy jót.

Február 29
Kép forrása: IvelinRadkov / Getty Images

Hírességek, akik február 29-én születtek

Gioachino Rossini zeneszerzőnek köszönhetjük A sevillai borbély operát, valamint ő is ennek a különleges napnak a szülötte. 1792-ben született Olaszországban és az ugyancsak szökőévben, 1868-ban érte a halál.

Ezen a napon született 1976-ban Kovács Katalin, a 31-szeres világ- és háromszoros olimpiai bajnok kajakozónk.

A magyar sportolónővel egy napon és egy szökőévben született Ja Rule is. Az amerikai rapper is csak a 12. születésnapját ünnepelheti hivatalosan.

Nyitókép forrása: mbbirdy / Getty Images