Barion Pixel 22 évvel a premier után a Netflixen lesz látható Britney Spears Álmok útján című filmje – Coloré

22 évvel a premier után a Netflixen lesz látható Britney Spears Álmok útján című filmje

2024. 01. 24.

Egyelőre nem az új memoárjából készül film, hanem az egykori Álmok útján lesz látható a Netflixen, amely Britney Spears nagyjátékfilmes főszerepe volt.

Britney Spears 2002. február 15-én debütált a Crossroads filmmel a mozikban, most ugyanezen a napon fogja a Netflix streamingelhetővé tenni a tini drámát.

Britney az Oops… I Did It Again és a Baby One More Time albumainak sikerét követően minden idők kereskedelmileg legsikeresebb tizenéves zenei előadója lett. Egy csapásra világsztárrá vált, aminek következményeit és árnyoldalait megtudhattuk nemrég az énekesnő memoárjából, melynek címe A bennem lévő nő.

Britney Spears
Forrás: Netflix

A karrier berobbanása egyértelművé tette, hogy több száz reklám mellett filmekben és sorozatokban is fel-fel tűnik Britney, de nagyjátékfilmes szerepre addig nem volt példa. Habár később kiderült, hogy annak idején meghallgatták a Szerelmünk lapjai című dráma főszerepére is, sőt, majdnem ő lett a befutó.

Végül a Crossroads az, amivel beírta magát Spears a filmes katalógusba. A film története ráadásul sokban hasonlít a pop hercegnőjének saját életére, legalábbis abban, hogy szinte a semmiből lett világsztár, egy kis déli városból indult. Az Álmok útján főszereplője Lucy – ez összekacsint a Lucky című számával – egy tehetséges, kedves, egyszerű lány, aki barátaival felkerekedik, otthagyva nehéz családi életét, hogy megvalósítsa az álmait.

Britney Spears
Forrás: Netflix

A film olyan témákat feszegetett, mint a tinédzser kori terhesség, a nemi erőszak és a gyermekkori elhagyás. A kultikus moziban szerepelt még Zoë Saldana és Taryn Manning, mint Britney barátai illetve Dan Aykroyd, Beverly Johnson és Kim Cattrall alkották a felnőtt szereplőgárdát.

A film több szempontból is különleges volt, ugyanis Shonda Rhimes (Botrány, Grace Klinika, Bridgerton család alkotója) írta a filmet, amelyet Tamra Davis rendezett.

A filmben sok zenei betét hallható, köztük Britney Spears egyik nagy slágere, az I’m Not a Girl, Not Yet a Woman is.

Forrás: Variety
Borítókép forrása: Netflix