Barion Pixel Így reagáltak a Dawson és a haverok sztárjai kolleganőjük, Michelle Williams 5. Oscar-jelölésére – Coloré

Így reagáltak a Dawson és a haverok sztárjai kolleganőjük, Michelle Williams 5. Oscar-jelölésére

2023. 01. 26.

Messzire jutott a színésznő, Michelle Williams a tini dráma-sorozat óta és sokan nem gondolták volna, hogy A-listás sztár lesz. Joshua Jackson és Busy Phillips is kifejtette a véleményét.

A Dawson és a haverok hatalmas siker volt a kilencvenes években, aminek köszönhetően Michelle Williams, James Van Der Beek, Joshua Jackson, Katie Holmes és Busy Phillips egy csapásra világsztárokká lettek. Akkor még nem lehetett tudni, ki mekkora kaliberré válik a serdülőkort maga mögött hagyva, de úgy látszik, hogy a hat évadot megélt széria remek ugródeszkának bizonyult.

Michelle Williams
Forrás: Northfoto

Katie Holmes és Joshua Jackson egy csapásra népszerű lett és folyamatosan kapták utána a szerepeket, sőt Holmes eljutott Tom Cruise-ig is, aki végül feleségül vette. Nem folytatta sokkal gyengébben a címszereplő, James Van Der Beek sem, de ő azért megmaradt a B-kategóriánál. Michelle Williams szép lassan lépdelt a hollywoodi ranglétrán, mérföldkő volt az életében, amikor megkapta szerepét a Túl a barátságon-ban, amelynek forgatásán egymásba szerettek Heath Ledgerrel, akinek sajnálatos halálakor is házasok voltak. Williams olyan filmekben szerepelt, mint a Legnagyobb Showman, a Viharsziget Leonardo DiCaprioval, a Venom vagy épp az Egy hét Marilynnel, melyben magát Monroe-t alakította.

Michelle Williams
Forrás: Northfoto

Michelle Williams tavaly a Steven Spielberg életét feldolgozó A Fabelman család című életrajzi drámában kapta meg Spielberg anyjának karakterét, és ezért a 2022-es filmért most meg is szerezte ötödik Oscar-jelölését. Korábban a Brokeback Mountain, a Blue Valentine, A régi város és az említett Marilyn film hozott számára jelölést. Nyernie még nem sikerült, de talán 2023 elhozza számára az aranyszobrot.

Egykori kolleganője és barátnője, Busy Phillips, akinek önálló talkshowja van, így kommentálta a jelölést.

Visszamennék az időben, hogy elmondjam annak a csajnak, az elkövetkezendő 20 évben 5 Oscar-jelölése lesz. És egy csodálatos családja. És körül lesz véve szeretettel. Szeretlek MW. Örökre büszke lehetsz magadra, hogy megépítetted azt az életet és karriert, amelyről álmodtál, még akkor is, ha az emberi lét végtelenül elsöprő bánata miatt időnként azon töprengtél, hogy képes vagy-e rá. De sosem hagytad abba a próbálkozást, és ezt szeretem benned a leginkább. Sosem adod fel, mindig új utakat keresel és építesz, küzdesz. … de mindig ugyanaz a szerető, ragyogó, gyengéd, érzékeny, vicces, vad, gyönyörű, gyönyörű, GYÖNYÖRŰ önmagad maradsz.

A szép szöveget Joshua Jackson is megosztotta Busy oldaláról, és ki is egészítette pár sorral.

Atya ég! 5 akadémiai jelölés! Milyen úton mentél végig azóta, mióta gyerekként elkezdtük. Csodálatos utazás. Gratulálunk neked!

– írta a Kegyetlen játékok és a Rejtély sorozat sztárja Instagramján.

Forrás: justjared.com
Borítókép forrása: Northfoto