Barion Pixel Meghalt a Breaking Bad sztárja, Mark Margolis – halála okát is tudni – Coloré

Meghalt a Breaking Bad sztárja, Mark Margolis – halála okát is tudni

2023. 08. 04.

83 éves korában meghalt Mark Margolis.

Mark Margolis számos sikerfilm és sorozat szereplőjeként mutatta meg színészi tehetségét, a hazai közönség azonban elsősorban a Breaking Bad című széria Hector Salamancajaként ismerte. De olyan zseniális alkotásokban is láthattuk, mint a Pi, a Rekviem egy álomért, A forrás, A pankrátor, és a Fekete hattyú. Sőt, aki nagy Ace Ventura rajongó, az a gonoszkodó szomszédot is felismerte benne.

Mark Margolis
Forrás: imdb

Mark Margolis – aki 1939-ben született és már 14 évesen tudatosan vette az irányt a színészet felé Stella Adler színitanodájával – a Breaking Bad 2. évadában mutatkozott be a kerekes székes Salamancaként, aki nem mellesleg csak arckifejezéseivel és egy csengővel tudott kommunikálni. Alakításáért Emmy-díjra is jelölték 2012-ben. A másik legismertebb szerepe pedig a Sebhelyesarcú című klasszikusban volt, amelyben Alberto karakterét öltötte magára.

Ace Ventura
Forrás: InterCom

Munkásságának egyik legnagyobb érdekessége, hogy élete első szerepe 1979-ben volt, a The Opening Of Misty Beethoven című pornófilmben, de nem pornószerepben debütált. A színész halálhírét a fia, Morgan Margolis tudatta a rajongókkal és a világgal. Mark Margolis augusztus 3-án hunyt el rövid betegség után egy New York-i kórházban – bár azt még nem tudni, milyen típusú betegségben szenvedett. Halála utolsó óráiban felesége, Jacqueline és fia, Morgan is végig mellette voltak.

Az egész filmes szakma mély együttérzését fejezte ki halál híre hallatán.

Forrás: Hollywood Reporter
Borítókép forrása: Netflix