Barion Pixel Hiába irigylik nők ezrei az alakját, Megan Fox súlyos testképzavarral küzd – Coloré

Hiába irigylik nők ezrei az alakját, Megan Fox súlyos testképzavarral küzd

2023. 05. 16.

Megan Fox egy bikinis címlapfotózás kapcsán mesélte el, hogy világ életében harcban állt azzal, amit a tükörben lát, és tudja, hogy testképzavara okozza a bajt.

Megan Fox, aki mostanság épp Machine Gun Kelly-vel való kapcsolatát igyekszik rendbe rakni, a Sport Illustrated magazin 2023-as fürdőruha különkiadásában látható. A fotózás kapcsán interjút is adott, többek között testéről, amit sokan tökéletesnek látnak, miközben ő egyáltalán nem így érez a saját alakjával kapcsolatban.

Megan Fox
Lester Cohen/Getty Images

Testdiszmorfiám van. Soha nem úgy látom magam, ahogy mások látnak. Soha nem volt olyan pont az életemben, amikor szerettem volna a testem vagy elégedett lettem volna vele. Sohasem. Gyerekkoromban már megszállottan kritikus voltam és részletről részletre elégedetlenkedtem. Azt gondoltam, hogy így és így kéne kinéznem (ahogy mások a képeken). Önmagam szeretetének elsajátítása egy soha véget nem érő folyamat.

– mondta őszintén a 36 éves sztár.

Megan Fox arra is kitért, hogy a szépség vagy egy adott megjelenés nem egyenlő a magabiztossággal. Hiába mondják sokan, hogy irigylésre méltó az alakja, ő sosem magabiztos, sőt, nem azt látja a tükörben, mint mások.

A testdiszmorfiás zavar tünetei a saját test észlelésének zavara, elégedetlenség bizonyos testrészekkel, a hibásnak vélt testtájak elrejtése, állandó összehasonlítgatás, önbecsmérlés, ami szorongással vagy akár a közösség elkerülésével társul. Sajnos egyre fiatalabb életkorban előjön és, ha nem foglalkozik vele szakember, súlyos pszichés és életviteli problémákhoz vezethet. Egyértelműen nem a testtel van probléma, hanem mentálisan és lelkileg, ezért a test semmilyen fokú megváltozása nem gyógyír a problémára.

Megan Fox
Emma McIntyre/Getty Images

Lehet, hogy ránézünk valakire, és azt gondoljuk: nahát, milyen szép, de jól néz ki. Biztosan olyan könnyű az élete. Holott súlyos traumái vannak.

– mondta a háromgyermekes modell, aki korábban azt is elárulta, hogy MGK-vel való kapcsolata azért is nagyszerű, mert segítik egymás traumáinak feldolgozását.

Forrás: US Tuday
Borítókép forrása: Taylor Hill/Getty Images