Barion Pixel Ez a 7 legerősebb mágikus tárgy a Harry Potter univerzumban – Coloré

Ez a 7 legerősebb mágikus tárgy a Harry Potter univerzumban

2024. 01. 20.

Harry Potter világa sok mágikus tárgyat rejt magában, némelyik titkos, némelyik méltán híres, ám mindegyik hihetetlen erővel bír. Tudsz az összes létezéséről?

A Harry Potterben regényekben és filmekben található erőteljes varázstárgyak nagy pusztítást okozhatnak, ha nem a megfelelő módon használják őket – minden cselekedetnek komoly következményei vannak.

A Edevis Tükre például megmutatja az emberek legmélyebb vágyait, de téveszméhez és a józan ész elvesztéséhez vezethet, ha túl sokat akar valaki. Míg a Halál Ereklyéi három olyan tárgyat takar, amelyek erőteljes mágikus képességükkel segítenek Harrynek legyőzni Voldemortot, a Sötét Nagyurat. A Harry Potter történetekben további nagyon különleges varázstárgyak vannak, melyek eltérő dolgokra képesek és használatuk nagy óvatosságot igényel. Íme a 7 legerősebb ereklye!

Edevis Tükre

„Nem az arcodat mutatom meg, hanem a szíved vágyát.” – áll a tükrön, mellyel kapcsolatban Dumbledore óva int; a múltban sokan elvesztették a józan eszüket, miközben belenéztek ebbe a tükörbe, és elnyelte őket önnön káprázatuk.

harry potter
Forrás: HBO Max

Időnyerő

Rövid távú időutazásra való, aki pedig nem megfelelően alkalmazza, az a halálba kerülhet általa. 5 órát lehet nyerni vele, ám nagyon kimerítő a használata, ezt Hermione meg is tapasztalta a Harry Potter könyvek harmadik részében.

Deluminátor

Ezt az eszközt maga Dumbledore találta fel, és a fény eltávolítására vagy visszaadására szolgál. A lelki értelemben is fényt hozó tárgyat Ron örökli meg.

Deluminator Put Outer 2 1800x1248
Forrás: HBO Max

Varázs sakk

A Wizard’s Chess olyan játék, amit nem lehet könnyedén manipulálni. Hermione Granger egyszerűen „barbárnak” titulálta, hiszen az ember nagyságú figurák erőszakosak.

A Halál ereklyéi

Három testvér legendájához kapcsolódnak ezek a tárgyak, a fivérek legyőzték a Halált, akitől három tárgyat kérhettek. Így készült el a láthatatlanná tevő köpeny, a bodzapálca és a feltámadást segítő kő.

Horcruxok

A lelket széthasító varázslat tárgyakba (vagy élőlénybe) helyezi a személy lelkét és erejét, így válik halhatatlanná. Voldemort 7 horcrux-ot használt, az egyik maga Harry Potter volt.

Griffendél kardja

Az Excalibur legendájához hasonló tárgy. Griffendél kardja csak a házához igazán méltó tagoknak jelenik meg. Koboldok készítették és önvédelemre szolgál, elnyeli a sötétséget, de csak arra méltók uralhatják.

Borítókép forrása: HBO Max