Barion Pixel Visszamenőleg Oscar-díjért lobbiznának a rajongók Leonardo DiCapriónak, aki zseniálisat alakított az 1993-as filmben – Coloré

Visszamenőleg Oscar-díjért lobbiznának a rajongók Leonardo DiCapriónak, aki zseniálisat alakított az 1993-as filmben

2022. 09. 06.

Leonardo DiCaprio nagy nehezen végül 2016-ban megszerezte első – és eddig egyetlen – szobrocskáját, ám a nagyérdemű szerint az egy 1993-as filmért járna neki igazán.

Az, hogy Leonardo DiCaprio hosszú időn át Oscar nélkül maradt, annyira megmozgatta az embereket, hogy mémek sokasága is készült belőle. Persze nem ő az egyetlen nagyon tehetséges ember, akit valamiért elkerült az Akadémia kitüntetése, gondoljunk csak Glenn Close-ra, Johnny Deppre vagy Ralph Fiennes-ra.

Leo végül 2016-ban elnyerte a díjat a Visszatérőért, amiben egy gyilkos medvével küzd meg többek között. Ám a rajongók szerint az igazi Oscar-díjas szerepe egy mellékszerep volt, közel 30 éve, amikor Arnie Grape karakterét keltette életre a Gilbert Grape-ben.

Gilbert Grape című filmben Leonardo DiCaprio szellemi fogyatékost alakított.
Forrás: Northfoto

A kultikussá vált filmben Johnny Depp volt Gilbert Grape, a mentálisan sérült öccsét pedig az akkor 19 esztendős DiCaprio játszotta. A sztár ezen teljesítményét monumentálisnak címkézik a rajongók és sok kritikus is, ezért is érthetetlen, hogy akkor nem kapott aranyszobrot.

Az egyik rajongói klub azt is fontolgatja, hogy petíciót nyújt be egy visszamenőleges Oscarért – nem mintha ez lehetséges volna. De mindenképpen szép gesztus, ami állítólag a színészt is nagyon meghatotta.

A 47 éves A-listás sztár a héten azzal repült a bulvárlapok élére, hogy négy év után szakítottak párjával, a 25 esztendős Camilla Morrone-val. Leo valószínűleg a munkába temetkezik majd szerelmi bánat ellen, hiszen a legendás Martin Scorsesevel együtt készítik a Megfojtott virágok című különleges krimit.

Ez is érdekelhet

Leonardo DiCaprio új filmje hivatalos premierdátumot kapott

Évek óta készül Scorsese, Robert De Niro és Leonardo DiCaprio filmje, melynek eredeti címe a Killers of the Flower Moon. A film igaz történeten alapul, és az 1920-as években elkövetett rejtélyes indiángyilkosságokat dolgozza fel. A járvány előtt még 2021-re datálták a premiert, aztán jöttek a nehézségek és 2023-ra jegyezték be a film debütálását. Ha szeretnéd tudni, mikor lesz látható, olvasd el a cikkünket!

Forrás: variety.com