Különleges Drakula filmmel tér vissza Nicholas Cage

A Refield című adaptációban nem a vámpír uraságé lesz a főszerep, hanem a híres inasé.

Egyelőre nem világos, hogy mennyire ragaszkodik majd a forrásanyaghoz, Bram Stoker 1897-es Dracula című horrorregényéhez a Renfield, de az biztos, hogy eredettörténetet mutat be és a jelenkorban játszódik majd.

Nicolas Cage
Forrás: Northfoto

A könyvben R. M. Renfield egy őrültek lakta intézmény lakója volt. Azt gondolták róla, hogy téveszmékben szenved, amelyek arra kényszerítették, hogy élőlényeket egyen a halhatatlanság reményében, mígnem később kiderült, hogy Drakula gróf hatása alatt állt.

Cage az elmúlt évtizedben inkább kis költségvetésű, független filmekben dolgozott, ugyanis állítása szerint ez nagyobb kreatív és alkotói szabadsággal járt. Most azonban visszatér a fővonalba, hogy életre keltse a hírhedt Drakulát. Főszereplő társa – aki Renfield figuráját fogja alakítani – nem más, mint Nicholas Hoult, akit jól ismerhetünk számos filmből, hiszen gyerekkora óta színészkedik.

A Renfield a Universal Studio legújabb kísérlete arra, hogy filmes univerzumot alakítson ki a stúdió hatalmas szörnytára köré. Nekik köszönhető a Tom Cruise-os Múmia, amely nem lett túl sikeres, de a 2020-as Láthatatlan ember, amelyben Elisabeth Moss volt a főszereplő, igazi kasszasiker lett. Az Universal most önálló filmekben gondolkodik, kisebb költségvetéssel, amelyek nagy bevételt hozhatnak a konyhára, ezzel is kiépítve a saját horror univerzumát.

Forrás: deadline.com

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Egzotikum a szépségápolásban: a tiaré olaj