Barion Pixel Szorongás, ADHD és alkoholizmus: Kit Harington nyíltan beszélt arról, hogyan hatott mindez az életére – Coloré

Szorongás, ADHD és alkoholizmus: Kit Harington nyíltan beszélt arról, hogyan hatott mindez az életére

2024. 01. 14.

A Trónok harca sztárja, Kit Harington azt mondja, hogy ADHD-t diagnosztizáltak nála egy rehabilitáció során, és újra kellett építenie önmagát.

Kit Harington a The Hidden 20% című új podcast műsorban osztotta meg, hogy figyelemhiányos-hiperaktivitási zavart (ADHD) diagnosztizáltak nála egy rehabilitációs klinikán. A podcast január 17-én indul majd a sztárral.

A 37 éves színész Ben Branson műsorvezetőnek beszélt a diagnózisról, valamint az alkoholizmussal, a szociális szorongással és a mentális egészségügyi kihívásokkal kapcsolatos tapasztalatairól. Kit Harington felidézte, hogy korábban kipróbált több rehabilitációs programot, mielőtt egy amerikai klinikára ment volna, ahol végül megkapta az ADHD diagnózisát, és fény derült az összefüggésekre.

Kit Harington
Forrás: Jeff Kravitz/Getty Images

Volt, mikor részegen léptem be a rehabilitációba, kijózanodtam, és azt mondtam: Csesszétek meg, nem kell ez, köszönöm. És elég gyorsan ott is hagytam, és azt gondoltam megpróbálok egyedül megbirkózni ezzel, ami körülbelül négy év után ismét nem működött…Rájöttem, hogy az életem múlott ezen. Szerencsére jókor voltam a jó helyen és sikerült új életet kovácsolnom, újra alkotni magam…

A színész elmesélte, hogy most már jó férj és apa tud lenni, józan és a jelenben él – két gyermeke van feleségétől, Rose Leslie-től, aki szintén a sorozattal vált híressé.

Kit Harington úgy jellemezte, az agya egyszerre sok dologra akar figyelni, nehezen tud egy feladatra fókuszálni. Nyugtalan például, ha a gyermeke túl monoton játékot folytat vele, és nehezen viseli, ha több dolog nyomja a vállát. Azonnal félni, szorongani kezd, így igyekszik nem túlvállalni magát a karrierjében.

Az alkohollal tinédzser kora óta küzdött, szeretett egyedül lenni és inni. A Trónok harca vége felé már rengeteg gondja volt ezzel, csak így tudta enyhíteni a fejében és lelkében lévő nyomást. De hiába tartott a sorozat után szünetet, egy színházi darab próbái közben összeomlott ismét és szólt a környezetének, hogy segítségre van szüksége.

Forrás: People
Borítókép forrása: Jeff Spicer/Getty Images