Barion Pixel Katalin hercegné védelmébe vette a függőséggel küzdőket: ez nem választás kérdése – Coloré

Katalin hercegné védelmébe vette a függőséggel küzdőket: ez nem választás kérdése

2022. 11. 10.

Katalin hercegné a The Forward Trust nevű szervezet védnökeként egy kampányvideóban beszélt a függőséggel küzdőkről, küzdőknek, hiszen nemrég zárult a szertudatosság hete.

Katalin hercegné egy fontos üzenetet osztott meg az Addiction Awareness Week (Szertudatosság Hete) során, amely október 30. és november 6. között zajlott.

A függőség súlyos mentális egészségi állapot, amely bárkit érinthet kortól, nemtől, rassztól vagy nemzetiségtől függetlenül. A The Forward Trust védnökeként sok olyan emberrel találkoztam, akik szenvedtek a függőség következményeitől.

– mondta a videóban Katalin.

Vilmos herceg felesége szerint a szenvedélybetegek megítélése sokat változott az elmúlt időszakban, de még mindig túl negatív és nem eléggé segítő szándékú.

Katalin hercegné
Forrás: Northfoto

A függőség szégyene akadályokat gördít a segítséget kérők és családjaik elé, és az emberek emiatt még mindig tragikus módokon veszítik el életüket. A társadalomnak fel kell ismernie, hogy az egyetlen módja annak, hogy segítsünk a szenvedőkön, ha megpróbáljuk megérteni, mi vezette őket a függőséghez, együtt kell érezni velük és elismerni a küzdelmeiket. A függőség nem választás kérdése, senki sem dönt úgy, hogy függővé válik. Ez egy súlyos egészségügyi állapot. Kérlek, ne engedjétek, hogy a szégyen bárkit visszatartson abban, hogy megkapja azt a segítséget, amelyre annyira szüksége lenne!

– szólt mindenkihez Katalin hercegné.

Katalin hercegné
Forrás: Northfoto

A függőségek mentális egészségi állapotként való definiálása fontos lépés a drog- és alkoholfüggőség destigmatizálásában. A UK Rehab a szerhasználati problémákat (SUD) olyan mentális egészségi állapotként határozza meg, amely „befolyásolja a szerhasználó elméjét és képességeit, és megfoszthatja a fogyasztási késztetés kontrollálásától.” E gyűjtőfogalom alatt bármilyen függőséget okozó anyagot, például alkoholt, opioidokat vagy kannabiszt is érthetünk.

Katalin hercegné
Forrás: Northfoto
Forrás: people.com
Borítókép forrása: Northfoto
0 /eletmod/sztarok/katalin-hercegne-vallomas/