Barion Pixel Károly király számos hobbinak hódol, de erről a szenvedélyéről kevesen tudnak – Coloré

Károly király számos hobbinak hódol, de erről a szenvedélyéről kevesen tudnak

2023. 10. 05.

Egy meglepetés Skóciai kirándulás alkalmából derült fény arra, hogy a királyi család feje, Károly király mennyire vonzódik a halakhoz.

III. Károly király élete során rengeteg különleges dolgot kipróbálhatott és számos érdekes hobbinak hódol, amelyek egy részét fiaira is átragasztotta. Ide tartozik a búvárkodás is.

Nemrég az uralkodó előre be nem jelentett látogatást tett a skóciai Aberdeenshire-ben található Global Underwater Hubban (Az Egyesült Királyság víz alatti ágazatainak vezető kereskedelmi és ipari fejlesztési szervezete). A 74 éves Károly király megtekintette a víz alatti búvártechnológiáról, a víz alatti 3D-s képrögzítésről és a környezetbarát mesterséges zátonyokról szóló kiállításokat, illetve beszélgetett a közeli Mintlaw Akadémia tisztviselőivel és felső tagozatos diákjaival is.

Harry herceg
Forrás: Northfoto

A látogatás alkalmából a királyi család Twitter – most már X – fiókján meg is emlékeztek Károly király ezen szenvedélyéről, amit sokan talán nem is ismertek. A profilt persze nyilvánvalóan marketingesek kezelik, nem pedig maga a család.

Képeket és érdekes adatokat, tényeket osztottak meg Károlyról a posztban.

Tudtad, hogy Károly az első brit uralkodó, aki képesített búvár? 1975-ben Őfelsége félórás merülést hajtott végre a sarkvidéki jég alatt a kanadai Resolute Bay-nél.

– írták és közzétettek egy visszaemlékező fotót Károlyról, amin búvárfelszerelésben a jeges merülésre készül.

Balmoral
Forrás: Pool / Pool/ Getty Images Entertainment / Getty Images

Évekkel később a király kilencszer merült a víz alatt a Mary Rose-ra, VIII. Henrik hadihajójára, mielőtt 1982-ben felemelték a tengerfenékről.

– olvasható a második posztban, melyhez egy búvárkirándulásáról készült felvételt is kapunk Károlyról.

Károly király, búvárkodás
Forrás: Unsplash

A nem éppen veszélytelen tevékenység Vilmos hercegre is átragadt. Tavalyi karibi utazásuk során ő és Katalin hercegné meglepte a rajongókat egy felvétellel egy privát búvárkodásról, amelyet a South Water Caye-ben készítettek róluk.

Forrás: People
Borítókép forrása: Shutterstock / Puzzlepix