Jordan Peele rendező nagy bejelentést tett a Nope című horrorral kapcsolatban

2022. 09. 03.

Az éppen a mozikban futó, Jordan Peele által jegyzett sci-fi nagy siker a rajongók és a laikusok körében is, éppen ezért a mostani hír bearanyozhatja mindenki napját.

Jordan Peele-nek hihetetlen nagy rajongótábora van, hiszen teljesen megújította a műfajt és filmjeit elvont mondanivalóval, rejtett tartalmakkal töltötte fel.

Jordan Peele
Forrás: YouTube

A Nope egy nagyon várt misztikus horror, amit az a színészből rendezővé avanzsált Jordan Peele készített, aki a Tűnj el!-t és a Mi-t is. Zsenialitása azonban abban rejlik, hogy aki nem akar nagy mélységeket keresni, az is remekül szórakozik ezeken az alkotásokon, mert a felszínen is működnek, mint látványos thrillerek.

A Nope előzeteséből is tudni lehet, ezért nem árulunk el titkot, hogy a fő félelem forrás egy földönkívüli lény, amely egy vadnyugati tájon szedi áldozatait, lovakat és embereket egyaránt. Akik látták a filmet, azok többnyire egyetértenek abban, hogy megéri az árát a mozijegy, mert bár vannak ebben is művészi elemek, rejtett szimbólumok, azért a bő két órás film egy magával ragadó, szépen építkező és nagyon izgalmas horror.

Jordan Peele azonban bőven hagyott megválaszolatlan kérdéseket és ún. easter egg-eket, így egy friss interjúban rá is kérdeztek, vajon ez egy folytatást sejtet-e. A válasz pedig az igen-re hajaz. A Nope IMDb-s stáblistáján ugyanis szerepel egy karakter, bizonyos “Nobody”, akit elvileg Michael Busch alakít. Ő azonban végül nem volt benne a Nope-ban és erre rá is kérdeztek a rendezőnél. Jordan Peele erre azt válaszolta: “Bizony van még történet ebben, amit el kellene mesélnem. A Nope csak a kezdete volt valaminek. Örülök, hogy ennyire figyelnek az emberek és meglátják, amit meg kell. És igen, van még, amit meg kell válaszolnunk.”

Lehet, hogy a folytatásban az is kiderül majd, hogy a gyilkos majomnak milyen szerepe volt, és csak egy furcsa háttértörténet célját töltötte be, vagy a merőlegesen lebegő cipőcske további titkokat sejtet.

Ez is érdekelhet:

Daniel Kaluuyanak komoly traumát kellett feldolgoznia egy szerep kedvéért

Daniel Kaluuya elárulta, hogy egy PTSD-s élménye miatt terápiára volt szüksége a Jordan Peele jegyezte horrorfilm elkészítéséhez. Ha szeretnél többet tudni a filmmel kapcsolatban, akkor olvasd el a cikkünket!

Forrás: variety.com