Barion Pixel Daniel Kaluuyanak komoly traumát kellett feldolgoznia egy szerep kedvéért – Coloré

Daniel Kaluuyanak komoly traumát kellett feldolgoznia egy szerep kedvéért

2022. 08. 05.

Daniel Kaluuya elárulta, hogy egy PTSD-s élménye miatt terápiára volt szüksége a Jordan Peele jegyezte horrorfilm elkészítéséhez.

Nagy várakozás előzi meg a most debütáló misztikus horrorfilmet, a NOPE-ot, amely hazánkban a kissé esetlen “NEM” címet kapta. Jordan Peele olyan filmeket készített korábban, mint a Tűnj el! vagy a Mi (Us), és ezek bizony eléggé elgondolkodtatóak, elvontak és félelmetesek voltak, így a rajongók arra a számítanak, hogy a NOPE is elég komoly dobás lesz, amire az előzetese sem cáfol rá.

Daniel Kaluuya
Forrás: Northfoto

A 33 éves színész, Daniel Kaluuya alakítja benne OJ Haywoodot a tudományos-fantasztikus thrillerben. A történet Haywoodra és nővérére (Keke Palmer) fókuszál, akik természetfeletti földönkívüli tevékenységgel találkoznak a kaliforniai sivatag szélén lévő lovas farmjukon.

A jelenetekre a felkészülés meglehetősen nehéznek bizonyult Daniel Kaluuya számára, mivel elmondása szerint túl kellett lépnie a PTSD-jén, amelyet egy korábbi lovas incidens okozott. Daniel Kaluuya egy talkshowban mesélt arról, hogy pár éve elég komoly lovasbalesetet szenvedett, amitől poszttraumás stressz alakult ki nála, és lónak még csak a közelébe sem volt képes menni. Amikor megkapta a szerepet és megtudta, hogy mi mindent kíván meg a karakter, pár hete maradt, hogy leküzdje fóbiáját és kezelhető mederbe terelje PTSD-jét.

Daniel Kaluuya
Forrás: Northfoto

A Tűnj el!-ben is főszerepet játszó színész karaktere, OJ nagyon határozott, stabilan bánik a lovakkal és sok jelenete is van az állatokkal, így Daniel Kaluuya minden szabadnapján és forgatási szünetben, illetve a hétvégéken is a lovak közelében tartózkodott, gyakorolta a lovaglást, etette és tisztogatta őket, csoportos lovas kirándulásokon vett részt, hogy minél előbb túllendüljön a szorongásán.

“Ezek az okos állatok megérzik, ha félsz tőlük. Nem lehet úgy együtt dolgozni velük, hogy nem bíztok egymásban. Én pedig szerettem volna nagyon hiteles lenni OJ szerepében. Ahogy oldódtam, úgy jutottam közelebb a karakterem megformálásához is.”

A NOPE sztorijáról és csattanóiról nem árult el semmit az Oscar-díjas sztár, de azt hozzátette, a feketék reakciója egész biztos ez lesz, ha megnézték a filmet: Neeem, nem, nem!

Ez is érdekelhet

Érkezik a Black Mirror 6. évada!

Bár a helyzet a háborús állapotokkal sem változott, most úgy fest, hogy a Netflix disztópikus sci-fi antológiája visszatér, méghozzá sokkal rosszabb jövőt lefestve számunkra, mint eddig valaha. A Black Mirror újabb évada a készítők szerint az elmúlt két év nehéz időszakai miatt nem fért bele a világ életébe, ugyanis épp elég depresszió, kilátástalanság és kicsit sem derűs jövőkép volt előttünk. Ha szeretnél többet tudni az új évadról, olvasd el a cikkünket!

Forrás: variety.com