A Disney nem zárja ki Johnny Depp visszatérését Jack Sparrow-ként a Karib-tenger kalózai franchise-ban

2023. 06. 06.

Az 59 éves Johnny Deppet a társaság 2018-ban kirakta a franchise-ból, mert állítólag „új energiát” akartak vinni a sokak által kedvelt filmekbe.

Johnny Depp akár még újra magára is öltheti Jack Sparrow köpenyét. A The New York Timesnak adott közelmúltbeli interjújában a Disney Studios Motion Picture Production elnöke, Sean Bailey a hatodik film jövőjét taglalta, és nyitva hagyta az ajtót Depp lehetséges visszatérése előtt.

Úgy gondoljuk, hogy van egy igazán jó, izgalmas történetünk, amely a korábban bemutatott filmekre épül, tiszteli azok vonalát, de van valami új mondanivalója is. Depp visszatérése…ezen a ponton még bármi megtörténhet.

– mondta Bailey.

Johnny Depp
Forrás: IMDB

Johnny Depp utoljára a 2017-es Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja című filmben játszotta el a vicces és ikonikus kalóz karakterét. Az első film, A Karib-tenger kalózai: A fekete gyöngy átka 2003-ban került a mozikba, a folytatásokat pedig 2006-ban, 2007-ben, 2011-ben és 2017-ben mutatták be. Johnny Depp pedig mindben magára ölthette a híres szerepet, azonban a készülő 6. fejezetből már kikerült – bár az is lehet, hogy film sem lesz.

Johnny Depp karrierjének egyértelműen az Amber Hearddel folytatott pereskedés tett be, és az, hogy az ex felesége több soron családon belüli erőszakkal vádolta meg. Azóta a bíróság lezárta az ügyet és Depp került ki győztesen és “ártatlanul” a házastársi csatározásból, de ettől még igen nehéz visszaállítania az imidzsét. Annak idején el is mondta, hogy közel 300 millió dolláros gázsitól esett el Heard rágalmai miatt, és azt is kijelentette, hogy nem dolgozik többet együtt a Disney-vel, amiért az kitette a franchise-ból.

Johnny Depp
Forrás: IMDB

Úgy néz ki a szakma szép lassan, de újra keblére öleli a világsztárt, hétperces ovációt kapott ugyanis Jeanne du Barry című visszatérő filmjének premierjén a múlt hónapban a Cannes-i Filmfesztiválon.

Ami pedig a hatodik Karib-tenger kalózait illeti, hát továbbra sincs túl sok biztos infórmáció róla. Pedig már 2018 óta tervezgetik és fejlesztgetik. Szó volt, hogy női főszereplőként Margot Robbie száll hajóra, de azóta már az sem helytálló. Az 5. részben Carina Barbossát alakító Kaya Scodelario azt nyilatkozta, még egy részre szerződött, tehát ő elvileg visszatér, bárhogy is lesz. A Disney háza táján ráadásul elég sok a gond, rengeteg dolgozót elbocsátottak, bizonyos projekteket lefújtak, és valószínű, hogy nem a kalózos sztori van náluk az első helyen.

Forrás: Daily Mail
Borítókép forrása: Samir Hussein/Getty Images