Barion Pixel A Jóbarátok rendezője elárulta, melyik szereplővel volt nehéz együtt dolgoznia, mivel az “nem volt vicces” – Coloré

A Jóbarátok rendezője elárulta, melyik szereplővel volt nehéz együtt dolgoznia, mivel az “nem volt vicces”

2023. 09. 07.

James Burrows nemcsak a legendás sitcom-ért, a Jóbarátokért felelt, ő készítette a Will és Grace-t, és a Cheers-t is, tehát tudja, mi kell ahhoz, hogy egy show működjön.

James Burrows rendezőnek, aki már a 82. évébe lépett, olyan nagysikerű sorozatokat köszönhetünk, mint a Jóbarátok, a Partnerek, a Will és Grace, a Skins vagy a nálunk nem igazán ismert Cheers-t.

A legendás televíziós memoárjában most egy szereplőről rántotta le a leplet, akivel nem volt könnyű együtt dolgozni, ugyanakkor idő sem volt újra castingolni, mivel akkoriban a Jóbarátokat hihetetlen gyorsasággal forgatták.

Jóbarátok
Forrás: Paul Drinkwater/Getty Images

Ross barátnőjét és menyasszonyát, Emily Waltham-ot a negyedik évadban ismerhettük meg, de 14 résznél tovább nem húzta, mivel a Geller fiú az oltárnál az ő neve helyett Rachel-ét mondta ki. Emily-t a showban Helen Baxendale brit színésznő alakította, aki a rendező szerint nagyon kedves és alázatos volt, viszont cseppet sem volt vicces. Így nagyon nehéz volt David Schwimmernek is játszania, hiszen ezekben az epizódokban rengeteget számított a kémia, és hogy humorban együtt rezonáljanak a színészek.

Jóbarátok
Forrás: Gary Null/Getty Images

A szituációs vígjátékokban a vicces ugyanolyan fontos, mint a kémia. Rájöttünk, hogy Ross minden új barátnőjének olyan viccesnek kellene lennie, mint Rachelnek. Gyakran nem lehetett már újra válogatni a rövid forgatási határidők vagy egyéb logisztikai megfontolások miatt. Senkit nem lehetett csak úgy cserélni, hacsak nem egy epizódra szerződött. Néha elindítasz egy ívet, és nem megy, ezért meg kell szabadulnod attól a szereplőtől. Ha napi epizodista, akkor nem nehéz. És ez fordítva is igaz…

Emily Waltham karakterét játszó színésznő ennek ellenére számos tévés produkcióban szerepelt és szép karriert futott be. A Jóbarátokra pedig saját elmondása szerint is nagyon jó szívvel emlékezik, és igazán megtisztelő kaland volt számára szerepelni benne.

Forrás: Deadline
Borítókép forrása: Northfoto