Barion Pixel Jessica Alba 12 és 15 éves gyermeke is terápiára jár – ez az oka a színésznő szerint – Coloré

Jessica Alba 12 és 15 éves gyermeke is terápiára jár – ez az oka a színésznő szerint

2023. 09. 22.

Jessica Alba lányai, Honor és Haven ráadásul egyedül, anyjuk nélkül beszélgetnek a szakemberrel.

Jessica Alba elárulta, hogy már nem vesz részt a terápiás foglalkozásokon, amelyekre két lányát kísérte, mivel nemrégiben arra a lépésre szánták el magukat, hogy önállóan járjanak a terápiára. Alba és férje, Cash Warren 15 éve élnek boldog házasságban, van három gyermekük, a terápia mégis része az életüknek és erről nem fél nyíltan beszélni a Honey-val híressé vált színésznő.

Jessica Alba
Forrás: Stefanie Keenan/Getty Images

Jessica szerint le kellene számolni a terápiákkal kapcsolatos sztereotípiákkal és azzal a tévhittel, hogy csak annak tesz jót a szakemberrel való beszélgetés, akinek valami lelki problémája van.

Jessica Alba is, mint mexikói származású amerikai még ezt a hiedelmet hozta a családjából, de felnőttként nagyon másként látja. A belső dolgokról való beszélgetés segít feldolgozni a felszín alatt megtapadó apró traumákat is, fejleszti a kommunikációs készséget, nyitottabbá tesz, sőt, a család tagjai szerinte így sokkal mélyebben tudnak kapcsolódni egymáshoz és mindenki tisztában van önmagával és azzal, érzelmileg hol tart éppen.

Jessica Alba és Honor
Forrás: Stephane Cardinale/Getty Images

A terápia tehát nem azért kell Jessica Albának és férjének, Warrennek, mert valami gond van, hanem pont ellenkezőleg. Ez is az egyik titka a sikeres és boldog családi életüknek.

Abba a korba léptek, amikor a terápiájuk egyénibb kell, hogy legyen és úgy gondolom, hogy ez adott nekik egy olyan nyelvet, amivel másképp tudják kommunikálni felém az igényeiket. Jó, hogy megadjuk nekik azokat az eszközöket, amelyek segítségével jobban megérthetik önmagukat, és valóban meg tudják fogalmazni mire is vágynak, vagy mi zavarja őket.

A színésznő szerint a pubertás magával hozza a bezárkózást, főleg a szülők felé. Ilyenkor aranyat ér egy terapeuta, akinek megnyílnak, akivel hajlandóak beszélgetni. De ezt persze korábban be kell már vezetni az életükbe.

Forrás: Daily Mail
Borítókép forrása: Gotham/GC Images