Barion Pixel J. Robert Oppenheimer jóképű unokája, felfedte azt a jelenetet, amelyet eltávolított volna az filmből – sokan egyetértenek vele – Coloré

J. Robert Oppenheimer jóképű unokája, felfedte azt a jelenetet, amelyet eltávolított volna az filmből – sokan egyetértenek vele

2023. 07. 30.

A Barbie mellett a történelmi alapokon nyugvó Oppenheimer tarolja le most a mozikat, ráadásul magyar színész is játszik benne.

Charles Oppenheimer, az igazi J. Robert Oppenheimer unokája részt vállalt az új Christopher Nolan film népszerűsítésében. A 48 éves férfi, aki a The Oppenheimer Project alapító tagja, csatlakozott családtagjaihoz egy beszélgetés keretében, amelyet az Atomic Múzeum tartott a Las Vegas-i Beverly Theatre-ben.

Charles felfedte az Oppenheimer egyetlen jelenetét, amelyet eltávolított volna.

Amikor Chris Nolannal beszéltem, egy ponton nagyjából olyasmit mondott, hogy: Tudom, hogyan kell elmesélni egy történetet ebben a témában. Lesznek részek, amiket kicsit dramatizálni kell, és lesznek olyan részek, amelyeket megváltoztatunk. Családtagként azt gondolom, hogy egyes részek tetszeni fognak, és egyes részek nem. Valószínűleg ez vezetett ahhoz, hogy végül elfogadtam a filmet, bár nagyon későn láttam egészében, éppen előtte, hogy megjelent. A történelem dramatizált ábrázolásaként valóban nagyrészt pontos volt. Vannak olyan részek azonban, amelyekkel nem értek egyet, de nem igazán Nolan tehet róla.

Charles Oppenheimer nem volt elégedett azzal a jelenettel, amelyben Robert cianidot fecskendez egy almába, hogy megmérgezze professzorát. A pillanat szerepelt a film alapjául szolgáló életrajzi regényben az American Prometheus-ban.

Oppenheimer
Forrás: UIP-Duna Film

Nem igazán tudjuk, hogy megtörtént-e. Arról nincs feljegyzés, hogy megpróbált volna megölni így bárkit is. Ez egy nagyon komoly vád, és történelmi átdolgozás. Robert Oppenheimer egyetlen ellensége vagy barátja sem hallotta ezt a sztorit az élete során, de sajnos a könyvbe bekerült.

– nyilatkozta az unoka.

Oppenheimer
Forrás: UIP-Duna Film

A mindenki által elismert film már látható a mozikban; Oppenheimert Cillian Murphy alakítja, további szereplők Emily Blunt, Robert Downey Jr., Florence Pugh, Rami Malek, és egy magyar színész, Haumann Máté is játszik benne.

Forrás: Just Jared
Borítókép forrása: UIP-Duna Film