Ezek az ismert gyerekszínészek lesznek az élőszereplős Így neveld a sárkányodat főszereplői

2023. 06. 02.

A háromrészes Így neveld a sárkányodat óriási sikert hozott a DreamWorks-nek, így nem csoda, hogy ez a mese is megkapja az élőszereplős feldolgozását.

Sárkányra fel, az Universal elhozza az Így neveld a sárkányod új adaptációját! Az egyik főszereplő Mason Thames lesz, aki a Universal horror sikerében, a Fekete telefonban szerepelt, a másik pedig Nico Parker, feltörekvő színésznő, akit utoljára az HBO The Last of Us– jában láthattunk. A Dean DeBlois által írt és rendezett filmben ők keltik életre majd Hablatyot és Astrid-ot.

Nico Parker
Forrás: Pascal Le Segretain/Getty Images
Universal Pictures' "the Black Phone" Los Angeles Premiere Red Carpet
Forrás: Kevin Winter/Getty Images

A filmgyártó stúdió már idén nyáron elkezdi a forgatási munkákat, és az Így neveld a sárkányodat film előreláthatólag 2025 tavaszán érkezhet meg a mozikba. Az Így neveld a sárkányodat animációs filmek alapja Cressida Cowell képekkel illusztrált regényei, és ezekből írják az élőszereplős remake forgatókönyvét is.

így neveld a sárkányodat
Forrás: IMDB

Vagyis az alaptörténet nem változik, Hablaty befog egy sebesült éjfúria típusú sárkányt, akit rehabilitál, és akivel megszeretik egymást. Ezek a lények már vagy 300 éve nem voltak láthatóak és az is kiderül, hogy nem is annyira vérszomjasak, mint a mondákban és a közhiedelemben. Ezután Hablaty és Fogatlan összefog, hogy felszámolják az előítéleteket és az emberek, valamint sárkányok közötti ellentétet.

Miután a Disney az utóbbi időkben ontja magából az élőszereplős feldolgozásokat, nem meglepő, hogy a DreamWorks-öt magába olvasztó Universal is így tesz, és nem véletlen, hogy pont ezzel a filmmel. Az Így neveld a sárkányodat ugyanis közel 2 milliárd dollárt termelt az évek során, illetve kapott 4 Oscar-jelölést és egy Golden Globe-díjat is. Ráadásul az eredeti rendező és író, Dean DeBlois munkája garancia a sikerre.

A producerek a háromszoros legjobb film Oscar-díjára jelölt Marc Platt és Adam Siegel a Marc Platt Productions révén. A főszereplők után remélhetőleg hamarosan megtudjuk majd, kik csatlakoznak még a stábhoz. Például, hogy ki kelti életre Hablaty apukáját, Pléhpofát, akinek a mesében Gerard Butler volt a hangja, vagy ki szólaltatja meg majd Fogatlant.

Forrás: Hollywood Reporter
Borítókép forrása: IMDB