Hét érdekesség Hollywood komédia-királynőjéről, Rebel Wilsonról

2020. 11. 23.

A kasszasiker filmekben szereplő, jellegzetes karakterisztikával bíró színésznő hosszú utat tett meg a büszke ausztrál „bogan” attitűdtől a vagány, letisztult amerikai vígjátékkirálynő titulusig.

A hollywoodi csillagokig vezető út a Bridesmaids, a Fat Amy, a Pitch Perfect című filmekkel volt kikövezve, ám a bolygóállás nem mindig volt ennyire kedvező a számára. A gyerekkori kutyakiállításokon végzett munkájától kezdve az Oscar-díj elnyeréséig – íme 10 dolog, amit nem tudtál erről az inspiratív filmcsillagról.

Julia Zemiro-nak adott exkluzív interjújában Rebel Wilson visszatért gyökereihez a Sydney északnyugati részén fekvő Castle Hill-be, ahol betekintést engedett abba, hogy miként élt gyerekként Ausztráliában, ahogy abba is, hogy miként vált Amerika első számú komédiaüdvöskéjévé.

SZ2 Rebel Wilson

#1 Eminens tanuló

A színésznő gyerekként a tanulásnak élt. Gyakran még az ebédszünetet is a könyvtárban töltötte. Állítása szerint nem sok barátja volt, ám a kemény munka kifizetődött, mert a 12. évfolyamot közel kitűnő eredménnyel, 99,3 százalékos teszttel zárta.

#2 Visszahúzódó, félénk kislány

Wilson elmondta, hogy gyerekkorában hihetetlenül félénk volt, de egy nap úgy döntött, hogy változtatni akar. „Valahol azt olvastam, hogy ha 15 éves korodig nem szilárdítod meg a személyiségedet, akkor ez az, egész életedben olyan leszel, mint előtte” – mondta az interjúban. „Azt gondoltam: Ó, Istenem, 14 éves vagyok. Ha nem változok meg, akkor örökké olyan félénk lány leszek, aki elpirul már attól is, ha egy kérdést meg kell válaszolnia.”

Azt mondta, nagyon keményen dolgozott azon, hogy számára pozitív irányba változozzon: barátokat szerezzen és társaságkedvelő legyen. Olybá tűnik, ez sikerült.

#3 Rebel helyett Melanie

Az iskola alatt Wilson a középső nevét használta, a Melanie-t. Ezt azzal indokolta, hogy a keresztény iskolába, ahova szülei iratták a Rebel nem lett volna odaillő. A középiskola után ügyvédnek tanuló Wilson a diploma után rájött, hogy szakmája nem azt az életstílust teszi lehetővé, amit ő megálmodott magának. Ekkor jött a színészi pálya, amit szülei nehezen fogadtak.

#4 Színészi pályája elején mozikba dolgozott

Tizenévesen Wilson a Castle Hill-i helyi moziban dolgozott, miközben színészként is dolgozott. Azt mondta, hogy sok betérő vendéget összezavart ezzel, miközben saját filmbemutatója a „Fat Pizza” alatt is épp dolgozott.

#5 Azt hallucinálta, hogy Oscart nyert

Egy teljes éves afrikai csereprogram keretében Wilson nagyon megbetegedett, maláriát kapott. Az interjúban elárulta, hogy a majdnem belehalt, és két hét intenzív terápiára volt szükség, hogy jobban legyen. A gyógyszerek miatt hallucinációi voltak és azt képzelte, hogy egy befutott színésznő, aki elnyerte az Oscart.

„Azt hallucináltam, hogy Oscart nyertem és köszönőbeszéd helyett rappeltem” – emlékezett vissza a hallucinációra.

#6 A családja nagyon ismert a kutyakiállítások világában

Wilson édesanyja nemzetközi kutyakiállítás-bíró, Beagle tenyészete van. Wilson elmondta, hogy gyakran elkíséri családját kutyakiállításokra, és fiatalabb korában junior handlerként is dolgozott.

#7 Kortalan

Miután Amerikába költözött, senkinek nem árulta el hány éves.

Forrás: Pixabay.com