Barion Pixel Harry herceg és Meghan Markle rangos kitüntetésben részesült – Coloré

Harry herceg és Meghan Markle rangos kitüntetésben részesült

2022. 02. 28.

Szombat este Sussex hercege és hercegnője – vagyis Harry herceg és Meghan Markle – színpadra lépett a 2022-es Nemzeti Társaság a Színes Bőrű Emberek Előrejutásáért díjátadóján.

Harry herceg és Meghan Markle február 26-án a 2022-es NAACP Image Awards díjátadón átvehette az Elnöki Díjat kiemelkedő és elismerésre méltó munkájukért, amit a közösség szolgálatáért tettek.

Meghan Markle és Harry herceg
Forrás: Northfoto

Habár a királyi család kötelékéből kiléptek és az USA-ban élnek, a hagyományait megtartották, vagyis nagyon fontosnak tartják mások támogatását, és nemcsak az arcukat adják ehhez, hanem akár komoly anyagi segítséget is.

Az elmúlt időszakban Meghan Markle és Harry lelkesen támogatták covid-19 pandémia leküzdésére irányuló erőfeszítéseket, de a Black Lives Matter mozgalmat is segítették, illetve a faji igazságosságért folytatott küzdelmet is. A házaspár karitatív tevékenységeit így az Egyesült Államok legnagyobb polgári jogi szervezete, a Nemzeti Társaság a Színes Bőrű Emberek Előrejutásáért méltatta a rangos díjjal.

Harry az eseményen elmondta, milyen jól esik neki, hogy a közösség része lehet felesége által, akire nagyon büszke.

Meghan Markle és Harry herceg
Forrás: Northfoto

„Nyugodtan kijelenthetjük, hogy egészen más háttérrel jövök, mint az én elképesztő feleségem, de az életünk okkal kapcsolódott össze. Osztozunk a szolgálati élet iránti elkötelezettségünkben, az igazságtalanság elleni küzdelemben és abban a meggyőződésünkben, hogy a leginkább mellőzött emberekre kell a legjobban odafigyeni és hallgatni.”

A színésznő az eseményen egy csodálatos, kék estélyi ruhát viselt, mely félvállas tervezésű, így egyszerre elegáns és nőies. Köszönőbeszédében megemlítette színes bőrű édesanyját, aki szintén ott volt az eseményen.

A hercegi pár néhány napja közleményt adott ki jótékonysági szervezetük, az Archewell Foundation által, miszerint kiállnak Ukrajna mellett, a nemzetközi és humanitárius jog megsértése ellen, és ugyanerre buzdítják a globális közösséget és azok vezetőit.

Forrás: dailymail.com