Barion Pixel Halle Bailey merőben más szereppel folytatja a Kis hableány után – Coloré

Halle Bailey merőben más szereppel folytatja a Kis hableány után

2023. 05. 25.

A musical remake-en dolgozik Steven Spielberg is, aki az 1985-ös film rendezője volt – a 2023-as verzióban producer lesz, amelyben Halle Bailey is szerepet kap.

A Bíborszín remake-jében ismét mesébe illő alakítást várhatunk Halle Bailey-től, akinek káprázatos hangja Ariel után új utakra tér. Az eredeti film 1985-ben jelent meg, és nem kisebb főszereplői voltak, mint Oprah Winfrey, Whoopi Goldberg, Danny Glover és Laurence Fishburne.

Halle Bailey
Forrás: Axelle/Getty Images

Már az előzetese is látható az eredeti címén The Color Purple című feldolgozásnak. A remake egy kicsit más lesz, mint a 85-ös verzió, hiszen az azonos című Broadway musical adaptációja, ami viszont az eredeti Alice Walker regény adaptációja, amely minden verzió forrásanyagaként szolgált. A Bíborszín új változatában Halle Bailey mellett olyan kiváló színészek lesznek láthatóak, mint a komikus szerepeiről ismert Taraji P. Henson, az előadóművész H.E.R, Danielle Brooks, Fantasia Barrino és az énekesnő, Ciara.

A rendezője Blitz Bazawule, míg a korábbi rendező, Steven Spielberg és a korábbi szereplő Oprah Winfrey producerekként jegyzik a musicalt, amely 2023 karácsonyán debütál majd. Az 1985-ös film tizenegy Oscar-jelölést kapott, köztük a legjobb filmét, a legjobb színésznőjét Whoopi Goldberg, a legjobb női mellékszereplők Margaret Avery és Oprah Winfrey, valamint a legjobb adaptált forgatókönyvét. Ennek ellenére egyetlen győzelmet sem aratott.

Halle Bailey
Forrás: Jabari Jacobs/Getty Images

A különleges időutazásról, a női erőt és tehetséget bemutató filmről így nyilatkozik Oprah:

Az 1985-ös Bíborszín volt a legnagyobb és legfontosabb dolog, ami valaha történt velem, és továbbra is az lesz. Most egy vadonatúj verziót készítünk, amely csak a legtökéletesebb rendező miatt jöhetett létre. A film a varázslatos realizmus, a mély családi jóság és a valaha látott legjobb színészi teljesítmény egyvelege ​​lesz.

Forrás: CNN.com
Borítókép forrása: Matt Winkelmeyer/Getty Images