Barion Pixel Gyászol Hollywood: 100 éves korában elhunyt a Mary Poppins sztárja – Coloré

Gyászol Hollywood: 100 éves korában elhunyt a Mary Poppins sztárja

2024. 01. 05.

100 évesen hunyta le örökre szemeit Glynis Johns, a Mary Poppins Mrs. Banks-je.

Nem sokkal századik születésnapja utána elhunyt Hollywood aranykorának utolsó igazi sztárja, a Mary Poppinsból ismert Glynis Johns. A színésznő a Banks-gyerekek édesanyját, Winiefred-et alakította a legendás családi filmben.

Egy segítőotthon falai között hunyt el, amelyet menedzsere, Mitch Clem is megerősített.

Ma komor nap van Hollywoodban. Nemcsak kedves Glynis halálát gyászoljuk, de Hollywood aranykorának végét is. Glynis intelligenciával, szellemességgel és a teljesítmény iránti szeretettel hajtotta végig az életét, milliók életét befolyásolva. Karrierem korai szakaszában lépett be az életembe, és nagyon magasra állította a mércét arra vonatkozóan, hogyan kell eligazodni ebben az iparágban … Fénye 100 évig nagyon erősen világított.

Karrier a Mary Poppins előtt

A The Sundowners, vagyis a Csavargók című filmben nyújtott mellékszerepéért Oscar-díjra jelölték 1960-ban. A jellegzetes, bájosan rekedt hangjáról ismert színésznő lendületes személyiség volt és elbűvölő kacérságával belopta magát a filmvilágba.

Hosszú karriert futott be angol filmekben, de olyan amerikai produkciókban is szerepelt, mint az Egy híján túsz (1994) vagy az Aludj csak, én álmodom (1995) című filmben Sandra Bullock oldalán, melyben egy kómában fekvő férfi nagymamáját alakította.

Már tiniként szerepelt

Az 1923-as születésű Glynis Johns már 1938-ban szerepelt filmekben, de csak 10 évvel később ért el nagyobb sikert a Mirandában, mint sellő.

1952-ben debütált a Broadway-on és alkalmanként feltűnt amerikai tévésorozatokban is.

Nyitókép forrása: Kurt Hutton / Stringer / Getty Images