Barion Pixel Glenn Close a Harper’s Bazaar legendás főszerkesztőjének bőrében tér vissza – KÉPEK – Coloré

Glenn Close a Harper’s Bazaar legendás főszerkesztőjének bőrében tér vissza – KÉPEK

2023. 12. 17.

Az Emmy-díjas sztár, Glenn Close a The New Look című szériában bújhat a divatipart jelentősen meghatározó nő bőrébe, aki 1934 és 1958 között volt az amerikai magazin feje.

Glenn Close hihetetlen módon még nem rendelkezik Oscar-díjjal, és ez a sorozat sem fog számára aranyszobrot hozni, de talán további Emmy-díjakat igen. Ahogy annak idején Meryl Streep domboríthatott az Ördög Pradát viselben és egy divatipari ikont játszhatott el Miranda Presley-ként, Glenn Close is hasonló kihívás előtt találja most magát, bár ő egy ténylegesen létezett embert játszik majd, míg Streep esetében csak pedzegették, hogy valójában karaktere Anna Wintour.

Carmel Snow a Harper’s Bazaar főszerkesztője volt 1934-től 1958-ig, ennek történetét egy 10 epizódos történelmi drámában fogja feldolgozni az Apple TV+. Glenn Close a sorozat készítőjével és egyben executive producerével, Todd A. Kesslerrel már dolgoztak együtt, hiszen az Emmy- és Golden Globe-díjas a Hatalom hálójában című sorozat is közös sikerük.

Glenn Close
Forrás: Apple TV+

Az az igazság, hogy bármit megtennék Toddért, miután íróként, rendezőként, munkatársként már megtapasztalhattam a ragyogó munkáját a Damages sorozatban. Izgatott voltam, amikor megkért, hogy lépjek Carmel Snow ijesztő cipőjébe a The New Lookban, és csak reménykedem abban, hogy igazságot szolgáltathatok egy igazán ikonikus, a játékot megváltoztató divattörténeti alaknak.

Az első fotókon, amelyeken Close Snow szerepében látható, a színésznő ugyanolyan elegáns kisugárzást áraszt, mint az a nő, aki megalkotta a sorozat névadó The New Look kifejezést is. Miután 1947 tavaszán szemtanúja volt Christian Dior első bemutatójának, Snow azt mondta neki az újszerű szabások láttán:

Ez egy nagy forradalom, kedves Christian. A ruháidnak olyan igazán új a megjelenésük.

Diorhoz hasonlóan új szemszögből szemlélte a stílust és a művésziséget és a Harper’s Bazaar-t is ekként újította meg Snow, nem beszélve arról, hogy számos divattervező karrierjére hatással lett, ahogy előként végre női fotós tehetségeket is alkalmazott és indított el a pályán divatfotósként.

A forradalmi divattörténet első három epizódja 2024. február 14-én debütál az Apple TV+-on, majd minden szerdán új epizód jelenik meg a streaming platformon.

Forrás: Harper’s Bazaar
Borítókép forrása: Apple TV+