Barion Pixel 6 női karakter, akiket rossznak hiszünk, pedig csak meg nem értett áldozatok – Coloré

6 női karakter, akiket rossznak hiszünk, pedig csak meg nem értett áldozatok

2021. 03. 05.

Imádjuk a filmek és sorozatok intrikus női szereplőit. De vajon tényleg minden fekete és fehér, vagy lehet, hogy, aki gonosz, az valójában jót akar?

Képernyőfotó 2021 03 05 10.15.38
Borítókép forrása: Youtube

Nincs olyan film, melyben ne jelenne meg a jó és a rossz harca. A női gonoszok pedig igazán félelmetesek vagy épp nagyon szórakoztatóak tudnak lenni. Gondoljunk csak Ursulára a Kis hableányból, Szörnyellára, vagy épp a legnagyobb dívára, Miranda Priestly-re az Ördög Pradát visel című filmből!

Kik azok a karakterek, akik még labdába rúghatnak, és miért értettük őket félre?

Az Apád-anyád idejöjjön! című vígjátékban Meredith Blake egy szörnyű szőke nőszemély, aki az ikrek (Lindsay Lohan) apját szemelte ki férjjelöltnek, ám a gyerekek mindent megtesznek, hogy elvált anyukkal komponálják újra össze. Egy ilyen helyzetben felnőttfejjel már nem a két idegesítő és minden lében kanál gyereknek, hanem a szingli nőnek drukkolnánk, aki szerelemre vágyik. Ugye?!

A Harry Potterben Narcissa Malfoy alattomos és gonosz, akinek már a neve is hordozza a családban betöltött szerepét: a nárcisztikus egoista. De ha jobban belegondolunk, csak tűzön-vízen át mindent megtesz a fiáért. Nem ilyen egy igazán gondos és jó mama?

Egy igazi favorit Regina George a Bajos csajokból. Utálatos, ármánykodó, HP. De lássuk be, ha jönne egy stréber új lány, aki le akarja nyúlni a pasinkat, és felkavarja az álló vizet a gimi hierarchiájában, mi mit tennénk? Ráadásul, ha számszerűsítjük, Cady sokkal több dolgot talált ki a film végére.

A vámpírnaplók Katherine Pierce-e egy igazi boszorka. Pedig mindössze annyiról van szó, hogy pontosan olyan, mint egy vámpír, aki a drámázásnak él. Valljuk be, néha mi is szeretjük a drámázást, és egy-egy pasiért bizony képesek lennénk bárki vérét venni!

A Gilmora Girls Emily mamája elég nehezen elviselhető, ám ha letisztázzuk az elemeket, valójában ő csak a legjobbat akarja a családjának. Csak épp nem mindig a jó módszerekkel.

Végül egy friss választás, a Bridgerton családból. Lady Portia a Featherington lányok édesanyja több, mint ellenszenves. Mindent megtesz, hogy nem éppen makulátlan szépségű gyermekeit férjhez adja. Karaktere azonban szépen kibontakozik, és láthatjuk a küzdelmet, ami mögötte van. Ha a mi családunk állna a tönk szélén, miközben a szomszédos család mindenben a legkiválóbb, valószínűleg mi is felhúznánk magunkat.