Barion Pixel A 93 éves Gene Hackman köszöni, jól van – Így néz ki 20 évvel utolsó szerepe után – Coloré

A 93 éves Gene Hackman köszöni, jól van – Így néz ki 20 évvel utolsó szerepe után

2023. 03. 09.

Az egykor ikonikus sztár, Gene Hackman manapság elég rejtőzködő életet él, ritka, hogy ilyen fotókon örökítik meg, mint most.

Gene Hackman hat évtizedet átívelő színészi-írói karrierje alatt két Oscar-díjat, négy Golden Globe-díjat, két BAFTA-díjat és egy Screen Actors Guild-díjat nyert. Olyan filmekben szerepelt, mint a Francia kapcsolat, melyért megkapta első Oscar-díját, vagy a Gyorsabb a halálnál, Leonardo DiCaprio-val és Russell Crowe-val, A cég Tom Cruise-zal, a Szóljatok a köpcösnek, a Wyatt Earp, a Cserecsapat, de ő volt a korai Superman filmekben Lex Luthor is.

Utolsó filmszerepét Christine Baranski oldalán játszotta Az elnök emberére talál (Welcome To Mooseport) című 2004-es vígjátékban. Fantasztikus karriert futott be, de mindig is ügyelt a privát szférájára. Nyugdíjas éveit Santa Fe városában éli feleségével, akivel már a nyolcvanas években az új-mexikói városba költöztek. Noha valószínűleg nem ismernénk rá az utcán, szép korához mérten remek formában van, kertészkedik, járja a várost, így sikerült most lencsevégre kapni, amint kedvenc gyorsétteremben, a Wendy’s-ben vásárol, majd az autójában eszik.

Gene Hackham
Forrás: Northfoto

A színész fekete Columbia gyapjú pulóvert, szürke hosszú ujjú pólót, kék farmert és fekete tornacipőt viselt. Gondoskodott arról is, hogy megvédje magát a naptól, egy fekete napszemüveget és egy khaki színű baseballsapkát is viselt. Ősz haja a füle mögé ér, és ikonikus bajusza is megvan, habár már ritkásabb, mint egykoron.

Gene Hackman
Forrás: Northfoto

Visszavonulását egy 2004-es Larry King műsorban jelentette be, és tartotta is magát ehhez. A színészkedés után azonban az írással nem hagyott fel, 2008-ban népszerűsítette harmadik regényét, az Escape From Andersonville-t. Az írás mellett néha még vállal narrációkat, dokumentumfilmekben.

Forrás: Daily Mail
Borítókép forrása: Northfoto