Barion Pixel F. Murray Abraham, A Fehér Lótusz sztárja szexuális visszaélés miatt távozott a Mythic Quest sorozatából – Coloré

F. Murray Abraham, A Fehér Lótusz sztárja szexuális visszaélés miatt távozott a Mythic Quest sorozatából

2023. 04. 18.

Miután ketten is feljelentést tettek F. Murray Abraham ellen, kénytelen volt elhagyni az Apple TV+-on futó szériát, a Mythic Quest-et.

A Rolling Stone magazin értesülései szerint F. Murray Abraham váratlan távozása a Mythic Quest komédia sorozatól tavaly, a harmadik évad előtt, szexuális visszaélésekkel kapcsolatos panaszok miatt történt. Murray A Fehér Lótusz második évadában az olasz gyökereit kereső nagyapát, Bert Di Grasso-t alakította.

F. Murray Abraham
Forrás: Amy Sussman/Getty Images

A 83 éves színész távozását tavaly áprilisban jelentették be, de csak kevés magyarázattal, amiben a Lionsgate stúdió megerősítette az Oscar-díjas színészről szóló híreket.

Ezen túlmenően nem kommentáljuk a személyi jellegű kérdéseket.

– tette hozzá a stúdió. A színész akkor nem nyilatkozott.

Egy produkciós forrás szerint az első incidens azt eredményezte, hogy a sztár figyelmeztetést kapott, és felszólították, hogy tartsa távol magát a sorozat néhány színésznőjétől. Miután egy második panasz is érkezett Rob McElhenney író-producer felé, Murray-t kitették a szériából.

A Rolling Stone-nak adott nyilatkozatában a Lionsgate azt mondta:

Komolyan vesszük a helytelen magatartásra vonatkozó állításokat, és alaposan kivizsgáljuk azokat. Vállalati politikánk miatt azonban nem vitatjuk meg nyilvánosan a személyzeti tevékenységeinket. Borzasztóan sajnálom, hogy F. Murray Abraham nem szerepel ebben a szezonban már. Karaktere a CW Longbottom egy szeretett figura, és nyilvánvalóan a show meghatározó eleme volt. Tehát gondoskodtunk arról, hogy igazán méltó búcsút és lezárást kapjon.

– mondta akkor a távozásról McElhenney. És így is tettek, a történet nyitó epizódjában a karakter egy levelet hagyott kollégáinak, miszerint halálos beteg, ezért véget vet az életének.

Mythic Quest
Forrás: Apple TV+

F. Murray Abraham jövőbeni projektjeire nem tudni, hogyan fog kihatni az eset, mindenesetre egy darabig biztosan nem fogunk hallani róla. A színész egyébként olyan alkotásokban volt látható, mint A sebhelyesarcú, A rózsa neve, az Eszter, Perzsia királynője, vagy éppen a Netflixes Rémségek Tára.

Forrás: Rolling Stone
Borítókép forrása: Emma McIntyre/ Getty Images