Barion Pixel Eva Longoria beharangozta első rendezését: egy fehér férfi rendezhet egy 200 millió dolláros filmet, ami aztán bukta lesz – Coloré

Eva Longoria beharangozta első rendezését: egy fehér férfi rendezhet egy 200 millió dolláros filmet, ami aztán bukta lesz

2023. 05. 26.

A Született feleségek sztárja, Eva Longoria szerint egyszerre képviseli a női rendezőket és a latin filmgyártást, és ha elbukik, a többieket is egy kalap alá veszik vele.

Eva Longoria, aki korábban a Született feleségekkel és számos romkommal vált híressé, a komika szerepét sokkal komolyabbra cserélte. Belevágott ugyanis első rendezői munkájába, amiről a Cannes-i Filmfesztiválon be is számolt. Úgy érzi, nagy nyomás nehezedik rá, mivel nőként és latin emberként is bizonyítania kell Hollywoodnak új, rendezői pozíciójában.

Eva Longoria
Pascal Le Segretain/Getty Images

Eva Longoria a Flamin’ Hot című filmben debütál filmrendezőként, ami egy inspiráló történet egy gondnok-takarítóról, aki a chips birodalom Frito-Lay-nél dolgozik, majd feltalálja a Flamin’ Hot Cheetos-t. A film közönségdíjat nyert az SXSW Filmfesztiválon.

A film kapcsán a színésznőből lett rendezőnő elmesélte, hogy Hollywood nem játszik tisztességesen, amikor olyan filmekről van szó, amelyeket nők rendeznek férfiak helyett. Egy olyan rendezőnél, mint Longoria, nincs hibahatár, mivel egy bukta már az újabb rendezői felkérésébe kerülhet.

Nem kapunk sok falatot az almából. A filmem semmi esetre sem volt alacsony költségvetésű, persze nem volt 100 millió dollár, de nem is 2 millió. Mikor volt az utolsó latin nő által rendezett stúdiófilm? Olyan 20 éve… Nem kaphatunk csak 20 évente egy filmet. A probléma az, hogy ha ez a film elbukik, az emberek azt mondják: Ó, a latin történetek nem működnek… a női rendezők tényleg nem elég jók. Egy fehér férfi rendezhet egy 200 millió dolláros filmet, elbukik, és kap egy másikat. Én egyetlen esélyt kapok, kétszer olyan keményen dolgozom, kétszer olyan gyorsan, kétszer olcsóbban. De elszánt vagyok, megcsinálom.

– nyilatkozta határozottan a sztár.

A Flamin’ Hot-ban Eva Longoria kitartott amellett, hogy egy inspiráló történetet készítsen latinokról, olyan karakterekkel, akik a saját családjára emlékeztetik, az apjától a nagybátyjaiig. A motiváló és reményteli történet azt mutatja be, hogy az amerikai nagyvállalati szemlélet, hogyan becsüli alá a spanyol közösséget. Ugyanez mondható el a hollywoodi stúdiókról is.

Forrás: Variety
Borítókép forrása: Gareth Cattermole/Getty Images