Barion Pixel Elhalasztják a 74. Emmy-díjátadót – Komoly oka van – Coloré

Elhalasztják a 74. Emmy-díjátadót – Komoly oka van

2023. 07. 28.

A hollywoodban zajló sztrájk miatt elhalasztják az Emmy-díjátadót.

A hírek szerint a hollywoodi sztrájkok miatt idén később tartják meg az Emmy-díjátadót, mint szokták. A sztrájkban most már nemcsak a forgatókönyvírók, hanem a színészek is részt vesznek, ami megnehezíti a gála megrendezését.

Idén szeptember 18-ra tervezték az Emmy-díjak átadását, ám különböző iparágban dolgozók azt az információt kapták, hogy nem kell szállítaniuk a közelgő eseményre.

Az új dátumról még nincs információ, és várhatóan nem is lesz a következő héten, de pletykák szerint a novemberi és a januári időpont sem kizárt. A szervezők bíznak benne, hogy minél előbb megállapodnak a felek, és ki tudják tűzni az átadó napját. Bár a jelölések megvannak, a sztrájk ideje alatt a színészek és a filmiparban dolgozó szakemberek nem reklámozhatják a filmjeiket, ami megnehezíti a helyzetet.

Ezért tolódik az Emmy-díjátadó

A forgatókönyvírók két hónapja kezdődött sztrájkja számos sorozatot érintett, és a helyzetet nehezíti, hogy a színészek is csatlakoztak hozzájuk. A sztrájk bejelentésekor a sztárok, köztük Matt Damon, kisétáltak az Oppenheimer című történelmi eposz londoni premierjéről, hogy megírják a transzparenseiket – mondta Christopher Nolan, a film rendezője.

Hollywood egy időre leáll / Kép forrása: Unsplash
Hollywood egy időre leáll, így nem tudni, mikor rendezik a 74. Emmy-díjátadót / Kép forrása: Unsplash

A sztrájkot bejelentő sajtótájékoztatón Duncan Crabtree-Ireland, az Amerikai Televíziós és Rádiós Művészek Szövetségének ügyvezető igazgatója az akciót végső eszköznek nevezte, és azt mondta, hogy négyhetes tárgyalások után döntöttek emellett a megoldás mellett.

Azzal vádolta a Film- és Televíziós Producerek Szövetségét, hogy leértékeli tagjaink munkáját, és nem hajlandó tisztességes megállapodást ajánlani a dolgozó színészek és előadóművészek megélhetésének védelméhez elengedhetetlenül fontos kérdésekben.

,,A színészek olyan szerződést érdemelnek, amely tükrözi az iparágban bekövetkezett változásokat” – tette hozzá.

A színészek két nagy követelése a magasabb fizetés és biztosíték az arcuk jogosulatlan felhasználása ellen a mesterséges intelligencia révén.

Az Equity, a brit színészek szakszervezete csütörtökön közleményben bejelentette, hogy teljes mellszélességgel kiáll testvérszakszervezetünk követelése és az elnökségük által elfogadott intézkedés mellett.

Forrás: Metro.

Nyitókép forrása: Getty Images